KMJ FC Zichem sleept in slotminuut gelijkspel uit de brand tegen KDN United

KMJ Zichem kwam op stilstaande fase finaal gelijk

De twintigjarige scheidsrechter Caspar Konings maakte zijn debuut in de provinciale reeksen in de match KMJ FC Zichem – KDN United.  Zichem wilde herstel na het tumultueuze einde van hun match in Drieslinter. KDN had de pandoering in datzelfde Drieslinter ondertussen van zich afgeschud met een gelijkspel tegen RWL Sport.

In het eerste kwartier viel er weinig te noteren. Zichem zocht snel zijn aanvallers met lange ballen en KDN slaagde er niet in vloeiende combinaties op de mat te brengen. Bij een onschuldige botsing tussen KDN-keeper en Davy Van Gestel, gaat deze laatste in minuut twintig tegen de grond.

Dit was het sein voor KDN om een versnelling hoger te gaan voetballen. Onmiddellijk na de aftrap zette kapitein Timmermans vanaf de middenlijn een lang uitgesponnen één-twee op met D’hoore, Timmermans haalt nog net de achterlijn en zijn teruglegger werd door de vrijstaande Maxime Stiennon in de linkerbenedenhoek geschoven. Deze prima combinatie leverde snel de 1-1 op.

KDN ging door op zijn elan en bleef vlot combineren. Zichem kon daar weinig tegenoverstellen met lange ballen naar voor en is slechts eens gevaarlijk via Nurijanyan. Net voor de rust belandde een actie van D’hoore op de paal, de terugspringende bal belandde tegen het scheenbeen van de goedgevolgde maar toch verraste Wouters en hobbelde net naast de paal buiten.

Zichem kwam beter uit de kleedkamers en bleef met lange ballen voor steriele druk zorgen. Na twintig minuten combineerde KDN zich onder de druk uit; de mee opgerukte linksback Verbruggen infiltreerde in het strafschopgebied en haakte zich vrij. Zijn teruglegger vond Jef Huyghe die zichzelf en KDN beloonde voor hun goede wedstrijd, 1-2.

KDN United en HO Testelt maakten het even spannend
KDN United kon zijn overwicht niet in drie punten omzetten

Zichem verhoogde met lange ballen de druk. Een vermoeid KDN kon, ook door het uitvallen van hun aanspeelpunt D’hoore, minder aan de overkant raken. KDN-trainer Notebaert realiseerde nog enkele wissels om de voorsprong vast te houden maar moest zich uiteindelijk verzoenen met het voetbalcliché dat een wedstrijd pas eindigt bij het laatste fluitsignaal. In minuut 94 schilderde Nurijanyan, een hoekschop naar de tweede paal waar de vrijstaande kapitein Goossens de gelijkmaker overhoeks binnenkopt, 2-2.

De Zichem-supporters vierden de gelijkmaker met het inzetten van de Zichemse schlager: “Wij zijn de mannekens van plezier”. KDN mocht nog aftrappen, maar daar bleef het bij.

Doelpunten: 20’ Van Gestel (1-0 strafschop), 24’ Stiennon (1-1), 64’ Huyghe (1-2), 94’ Goossens (2-2)