logo Casalina

Jef Boogaerts wil het met KAC Betekom leider KFC Diest moeilijk maken

Jef Boogaerts wil het met KAC Betekom leider KFC Diest moeilijk maken
Zoals vaak zit Jef Boogaerts (midden) er weer goed tussen

In derde amateur b ontvangt KAC Betekom zaterdagavond ongeslagen leider KFC Diest, dat zal ongetwijfeld een pittige derby worden. De voorbije seizoenen was Jef Boogaerts (28) actief als slot op de deur achteraan. De voorbije handvol matchen mocht hij opnieuw op het middenveld actief zijn, vele jaren geleden bij derdeprovincialer KV Tremelo was dat ook zijn positie.

“Na vorige week, toen we wonnen op het veld van Zwarte Leeuw, hebben we wel wat vertrouwen getankt. We hebben tijdens de voorbije acht matchen met momenten goed voetbal gespeeld. We hebben dat jammer genoeg nooit langer dan een helft volgehouden. We presteerden het om vorige week eindelijk eens negentig minuten lang te spelen op de manier waarop Betekom goed is. We speelden ook zoals hoe de fans het van ons gewoon waren de voorbije jaren en waarvoor we gekend waren, namelijk een goed blok en een goede organisatie. Als we dat tegen Diest opnieuw kunnen doen, met hopelijk wat volk dat komt kijken, denk ik dat we een goede kans maken om het Diest moeilijk te maken. Er ligt mogelijk ook wat druk bij Diest omdat ze eigenlijk wel moeten komen. Tenminste als ze de periodetitel niet willen laten afhangen van de match tegen tweede Racing Mechelen de week nadien. In elk geval, dat zijn wel de matchen om naar uit te kijken; een derby, veel supporters, en met inzet…”

De verdedigende taak van de twintiger uit Wilsele is wat verminderd in de loop van de voorbije matchen.

“Ik ben voorlopig tevreden over mijn seizoen, het is ook leuk dat ik nog eens wat matchen op het middenveld mag spelen. Dat was ook al even geleden. Ik speelde af en toe nog eens een paar wedstrijden op die positie, maar nu zijn het er toch al vier à vijf.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *