logo Casalina

HO Veltem boekt zuinige zege op Aarschot. Zwart-witten geldig doelpunt ontnomen?

HO Veltem boekt zuinige zege op Aarschot. Zwart-witten geldig doelpunt ontnomen?
HO Veltem (l) ging met de punten aan de haal op SC Aarschot

Op het half uur opende bezoeker Jarne De Braekeleer de score voor HO Veltem, die kwamen vooral in de tweede helft scherp uit de kleedkamers. Een bijkomend doelpunt zat er niet meer in in deze kraker in de onderste regionen van het klassement. SC Aarschot maakte hevig misbaar toen een schot volgens hen over de lijn was gegaan, de ref reageerde niet. In de slotfase haalde Veltemkeeper De Reys een gemaakt doelpunt uit de rechterbovenhoek in een wedstrijd die vooral door de regen werd gedomineerd.

Na een kleine tien minuten kon de eerste kans genoteerd worden. Van Leemputten lanceerde een afstandsschot. In de rebound ontstond een carambole die door Van Hove bijna in doel werd gewerkt. Veltem ontsnapte hier goed. Vijf minuten later kopte Van Hove de bal door naar Aryce, die de kans overtrapte. In de 27ste minuut kwam een eerste Veltemse waarschuwing, De Braekeleer kopte net over. Enkele minuten later was het wel raak. Dams Eelen trapte vanaf de linkerflank op doel, hij zag zijn schot afgeblocked. Het kwam wel bij ploegmaat Adriaens terecht die aflegde voor een vrijstaande De Braekeleer. Hij legde aan en zijn schot verdween uit het bereik van Aarschotdoelman Milbou in de rechterbenedenhoek, 0-1. Kort daarna poogde Adriaens het alleen, maar hij werd gestuit door de Aarschotse defensie.

De Braekeleer met de 0-1 aan de voet
                                          De Braekeleer met de 0-1 aan de voet

Veltem kwam gebrand uit de pauze, na enkele minuten trapte Rabhi op doel en tikte Milbou zijn schot over. Iets voor het uur de reactie van Aarschot, Aryce kwam vanaf links dichterbij op doel. Hij trapte op doel en zag ogenschijnlijk zijn bal over de doellijn gaan. Wat er ook van was, protest of niet. Goalie De Reys gaf geen kick en liet het spel verder gaan. Bij Veltem trof een banaanschot van invaller Vanhentenrijk de dwarslat. Nu ging het spel op en neer. Dams Eelen stuurde Van Hentenrijk weg, maar hij vond doelman Milbou op zijn weg naar doel. Bij Aarschot realiseerde Pignoloni een prima invalbeurt, hij was een ware gesel op de rechterflank. Hij zag zijn ploegmaat Boulahir over rechts een goede actie realiseren, zijn scherpe voorzet werd door Shoroye net naast de eerste paal gedeponeerd. Het was al even aan het regenen, de weergoden schakelden over naar gietende regen.

De Reys speelt snel door na de betwiste bal over de lijn
                                    De Reys speelt snel door na de betwiste bal over de lijn

Kort nadien ging een vluchtschot op de slof genomen door Van Leemputten net over. Aan de overzijde paste een vallende De Braekeleer de bal met het hoofd naar invaller Aelen. De zag goalie Milbou ver uit doel staan en probeerde het vanaf afstand, zijn bal werd onder de lat weggeduwd door de haastig teruggekeerde doelman. Dams Eelen trapte kort nadien net naast. Met nog vijf minuten te gaan trapte Pignoloni een perfecte bal naar de rechterwinkelhaak, De Reys voorkwam de 1-1! Boulahir kwam alleen uit tegenover De Reys, deze laatste was sneller op de bal. Op een rebound uit corner trapte Van Leemputten de bal nipt links naast het doelkader. Daar bleef het bij, 0-1 en achteraf veel discussie…

Invaller Pignoloni zit Dams Eelen op de hielen
                                   Invaller Pignoloni zit Dams Eelen op de hielen

Doelpunt: 30′ De Braekeleer (0-1)

Geef een reactie