logo Casalina

HO Bierbeek mikt op goed resultaat bij KV Tremelo

HO Bierbeek mikt op goed resultaat bij KV Tremelo
De kern en de staff van HO Bierbeek B

HO Bierbeek B deelt na de openingsspeeldag in derde provinciale B onder andere de leiding met KV Tremelo. De groen-witten trekken zaterdagavond op verplaatsing naar Tremelo. Trainer Dylan Malicheff aast op een goed resultaat en op langere termijn zijn jonge spelers zo goed mogelijk ontwikkelen.

De voorbereiding werd professioneel aangepakt.

“We begonnen zeer snel te trainen in juni met de focus op kracht en stabilisatie. We hebben voor een periode van drie weken drie à vier keer per week een uurtje in groepjes gewerkt om de factoren lichaamsgewicht/stabilisatie en coördinatie op peil te krijgen. Dan legden we ze twee weken een individueel loopschema op met verplichting te registreren via Strava. Onze echte voorbereiding is van start gegaan door elke training twee uur lang door te trainen met drie coaches om zoveel mogelijk elke speler individueel te kunnen monitoren op de thema’s fysiek, kracht en stabiliteit. Dat nam steeds een uurtje in beslag. Daarna werkten we een uurtje op tactiek en vooral in balverlies. Ik wil zoveel mogelijk vier principes hanteren, namelijk offensieve marking, pressing, counterpress en blokvorming. In balbezit hebben we trouwens nog maar heel weinig getraind. De wedstrijden zijn zeer moeizaam van start gegaan. We waren wel dominan, maar lieten ons soms vangen. Ons eerste kunstgrasduel was tegen Haacht, waar wij enkel met spelers van de B-kern een zeer goede prestatie geleverd hebben”, kijkt de nieuwbakken coach van Bierbeek B terug over voorbije zomer.

“Mijn doel is om deze spelers zoveel mogelijk tactisch bij te brengen en ze zo professioneel mogelijk te begeleiden met een leuk team rondom hen. Waarbij de spelers niet het gevoel hebben bij een B-kern te spelen. Uiteraard mag geen enkele speler blij zijn om maar in de B-kern te spelen. Dit moet een tussenstap zijn naar hogerop, liefst zoveel mogelijk in de eigen A-kern en anders bij andere A-ploegen.”

HO Bierbeek B wil gaan voor een zes op zes op het veld van KV Tremelo.

“Wij gaan alles doen om te winnen en zullen hierbij onze eigen principes hanteren. Al kennen we de tegenstander niet moeten we uitgaan van onze eigen sterkte, met de jongste ploeg van heel de reeks. Het spelers geboren tussen 2002 en 2004, met de meesten uit eigen jeugd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *