logo Casalina

FC Binkom wil thuisreputatie eer aandoen

FC Binkom wil thuisreputatie eer aandoen
Trainer Xavier Alliet in zijn Binkomperiode

De eerste opdracht voor FC Binkom van komende zondagnamiddag is simpel. De groen-zwarten moeten in hun openingsmatch in derde provinciale A promovendus SK Waanrode de drie punten ontfutselen. Of dat in realiteit ook zo zal zijn, dat is een andere zaak beseft trainer Xavier Alliet. Voorlopig predikt hij voorzichtigheid omtrent de verwachtingen.

Beide teams hebben een voorbereiding met ups en downs achter de rug.

“Dat is wel een gegeven dat klopt voor beide teams. Wij verloren nipt van Kessel-Lo 2000 met 4-2, maar wonnen dan wel van Boutersem United. Bij Waanrode kenden ze een gelijkaardig verloop met hoogtes en laagtes de voorbije periode. Ik verwacht een gesloten match met twee teams, die aan elkaar zullen gewaagd zijn. Uiteraard zouden we graag de drie punten thuis houden. Een openingsmatch tegen een promovendus die nog teert op de goede vorm van vorig seizoen valt wel niet te onderschatten. We gaan absoluut ons best moeten doen. Ik heb Waanrode tijdens de voorbereiding al eens zien spelen, dat was thuis in het kader van de Beker van België tegen KFC Turnhout uit derde amateur. Uiteraard was dat niet representatief voor hun mogelijkheden gezien ze snel achter kwamen. Toch heb ik enkele punten opgemerkt waarmee ik rekening zal moeten houden”, beseft de ervaren trainer.

De thuisreputatie is een troef voor Binkom.

“De steun van onze fans is uiteraard meer dan welkom. We kunnen ons beroepen op een mooie thuisreputatie mede dankzij hen. Hopelijk mogen we onze supporters de eerste drie punten van het seizoen schenken en zijn we dan vertrokken voor een prima seizoen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *