Euro 90 Kraainem haalt uit tegen tweede Eendracht Mazenzele Opwijk en verstevigt leiding

Diaby (eerste van links) is de man in vorm bij Euro 90

Leider Euro 90 Kraainem ontving op de voorbije speeldag in tweede provinciale b strijdvaardige tweede Eendracht Mazenzele-Opwijk. Het werd uiteindelijk 4-1 in het voordeel van de thuisploeg, die de aanvalsgolven graag tot ontwikkeling zag komen. Bestuurslid Benjamin Renauld kijkt terug op de wedstrijd en het kampioenschap tot nu toe en droomt van glorie.

Hun voorbereiding was er ééntje met vallen en opstaan, ze wonnen dan wel op eersteprovincialer Bertem-Leefdaal, maar speelden daarna mindere duels.

“Onze voorbereiding was wisselvallig. Gaandeweg vonden we de juiste opstelling, sindsdien hebben we weinig gewisseld en verloopt het goed. We hebben de wedstrijd tegen Eendracht Mazenzele-Opwijk heel serieus opgepakt en goed voorbereid. Ze kwamen om te winnen en dat zagen we graag. Liever dat dan weer een team in de loopgraven. We scoorden snel, binnen de tien minuten en aan de rust stonden we al 3-0 op voorsprong. Na de rust wilden we het niet meer uit handen geven, in die optiek volgde een klein horrorscenario enkele minuten na rust. Ze kwamen op 3-1 na een corner. We speelden de match uit en waren collectief en individueel sterker. We zijn trots op deze prestatie en kijken uit naar de matchen die nog moeten komen.”

Het kampioenschap winnen is en blijft het doel van Euro 90.

“Als we zo verder gaan, kunnen we kampioen spelen. Dat steken we niet onder stoelen of banken, dat was vorig jaar het geval al. Toen boekten we een 15 op 15 en een gelijkaardige start. We zitten ongeveer op hetzelfde schema. Nu volgt deze zondag de derby op Woluwe-Zaventem, onze dichtste verplaatsing. Onze trainer Gregory Vanmelkebeke heeft er een voorgeschiedenis, hij was er enkele jaren terug als trainer actief. Hij verwacht er veel van. We verwachten dat ze een laag blok gaan opzetten en vergeet ook niet dat buiten ons, zij het enige team waren dat Mazenzele-Opwijk klopte. We zijn op onze hoede, hopelijk loopt het goed af.”