logo Casalina

Clash tussen eersteprovincialers Boutersem United en KFC Herent om vrouwelijke bekerfinale

Clash tussen eersteprovincialers Boutersem United en KFC Herent om vrouwelijke bekerfinale
De Ladies van KFC Herent anno 2021-2022

De beker van Brabant zal komende zondagnamiddag bij de vrouwen betwist worden tussen twee teams uit eerste provinciale. Enerzijds tweede KFC Herent en anderzijds zevende Boutersem United. In de competitie won Herent vlot van de Hagelandsen, in de finale is het een ander verhaal. Aanvalster Eva Vander Velpen uit Heverlee speelde al finales met RSC Anderlecht en Wezemaal. Spits en voormalig Yellow Flame Gertie Van Humbeeck is aan haar vijfde finale toe en won er al eerder vier, dat belooft…

Op de voorlaatste speeldag ging de titel verloren door een gelijkspel bij Olympia Wijgmaal.

“We hadden onze zinnen op de titel gezet. In Wijgmaal traden we aan met onze tweede keeper, daar onze eerste doelvrouw geblesseerd raakte tijdens een oefenmatch. Dat had een invloed, we verloren nu het kampioenschap ten nadele van RWDM, maar mikken dan nu op deze bekerwinst. Met Anderlecht lukte me dat in mijn jonge tienerjaren al eens”, herinnerde ze zich. “Die beker winnen zou de bekroning van ons seizoen betekenen. Ik verwacht een moeilijk duel. Wij zitten met flink wat afwezigen deels door blessures maar deels door de werkverplichtingen. Vroeger werd deze finale altijd in het eerste weekend van mei gespeeld, enkele speelsters hielden dat vrij en die kunnen uitgerekend dit weekend niet. Desondanks dat het een zware match zal worden, waarbij we hen zeker niet mogen onderschatten, moeten we vooral in ons eigen spel en troeven blijven geloven. Daar teerden we immers een volledig seizoen op. In die competitie wonnen wij ruim tegen hen, maar toen waren net zij niet met alle speelsters present. Het zal nu een compleet ander verhaal worden. Ik heb geen idee waar we gaan staan en ook waar ik positioneel ga staan, gezien de afwezigen. De trainer kan me achteraan posteren en daar kan ik ballen opruimen, maar daar zal ik minder waardevol kunnen zijn”, gaf Vander Velpen mee die uit Meise afkomstig is. “Het is eigenlijk een halve thuismatch voor mij, ik kijk er wel naar uit. Boutersem United heeft bakken ervaring en hun doel is bekerwinst, ze zijn ook zo goed als voltallig”, die bij Herent aan haar eerste seizoen toe was.

Boutersem United anno 2021-2022
Boutersem United anno 2021-2022

Boutersem United mikte dit seizoen vol op deze beker en zie, nu staan ze in de finale.

“Met Roosbeek-Neervelp speelden we vier finales die we wonnen. Daarna bereikten we nog het seizoen voor corona de eindronde, maar gingen we eruit in de halve finales tegen Wolfdonk Sport. Dit is mijn vijfde finale en hopelijk kunnen we die beker opnieuw naar huis meenemen. Onze focus lag dit seizoen volledig op deze bekercompetitie. We zijn niet de typische jongemeidenploeg, velen van ons hebben veel hoger gespeeld”, gaf Van Humbeeck mee, die ruim tien jaar bij RSC Anderlecht speelde. “We willen niet in een hogere reeks spelen of meedingen voor het kampioenschap. De focus ligt voor de volle honderd procent op zondag. Ik verwacht geen slechte tegenstander in die bekerfinale. Wij kampten het voorbije seizoen met onze portie geblesseerden, covidbesmettingen en zieken. Nu zijn we relatief voltallig. Eén van onze speelsters heeft dit weekend haar vakantie geboekt, daar de voorbije jaren deze finale steeds een week vroeger werd georganiseerd. Op vlak van ervaring hebben we wel een stapje voor, alles zoniet veel zal afhangen van de vorm van de dag. Ik bekijk onze kansen op fifty-fifty. Een bijkomend leuk gegeven is dat het voor mij eveneens een thuiswedstrijd betekent”, geeft de ervaren voorhoedespeelster uit Asse weer.

Beide teams kruisen zondagnamiddag vanaf 14.30 uur de degens in Wolvertem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *