Q8 tempo oil banner

 

logo Casalina

Sportieve opnames film De Zonen van Van As gestart op de Balenberg

Sportieve opnames film De Zonen van Van As gestart op de Balenberg
Enkele acteurs en de Tremelose burgemeester Bert De Wit op de eerste draaidag

Na vijf succesvolle seizoenen op televisie, krijgt de komische serie ‘De Zonen van Van As’ een tweede leven op het grote scherm. Vandaag zijn in Tremelo op en langs de mythische Balenberg aan het Sven Nys Cycling Center de opnames van de langspeelfilm rond de bekende personages van Frans Van As en zijn zonen. De komende 26 dagen zullen ze er in de weer zijn om deels een epische veldrit in beeld te brengen.

Jaak Van Assche, die de pater familias en bouwondernemer Frans Van As vertolkt, is bijzonder enthousiast: “Het wordt een straffe film met spectaculaire actie en een spannend verhaal dat een ruim publiek zal bereiken. We zijn met de volledige ploeg extra gemotiveerd om van deze bioscoopfilm een succes te maken.”

Naast Jaak Van Assche, tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer.

Korte inhoud

Na een beroerte werd de inmiddels hoogbejaarde oprichter Frans Van As (Jaak Van Assche) verplicht om het rustiger aan te doen en zijn “Grond- en afbraakwerken Van As NV” definitief over te dragen aan kleindochter Linde (Rilke Eyckermans) en haar man Dick (Ben Segers). Ze boeren goed en binnenkort zijn ze zelfs lokale hoofdsponsor van een prestigieuze cyclocrosswedstrijd. Wanneer een aangestoken brand daags voor het evenement voor aanzienlijke schade én grote vertraging op de planning zorgt, denkt Frans dat een jaloerse concurrent zijn kleindochter wil sabotteren. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Op de vooravond van de cross blijkt de oorzaak van alle onheil echter in een wel héél verrassende hoek te liggen… Wanneer de cyclocross op een ware veldslag dreigt uit te draaien, bundelen (bijna) alle Van As’en de krachten in een poging het noodlot tijdig af te wenden en de eer van het bedrijf én de familie te redden.

Tijdens 26 draaidagen zal er voornamelijk in Tremelo gefilmd worden. De Balenberg was de meest ideale locatie om een zo realistisch mogelijk ogende cyclocross in beeld te brengen. Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thys en de regie is in handen van Thomas De Cock. Thomas regisseerde eerder de series ‘David’, ‘De Zonen van Van As’ (in 2017 en 2018) en ‘Gina en Chantal’. ‘De Zonen van Van As – de film’ is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid en wordt in het najaar van 2022 in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

Geef een reactie