logo Casalina

Keytrade Bank Abdijentocht opnieuw dé wandel- en loopklassieker op Hemelvaart

Keytrade Bank Abdijentocht opnieuw dé wandel- en loopklassieker op Hemelvaart
De corona-editie van de Abdijentocht anno 2021 in beeld

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, vindt de 39ste editie van de Keytrade Bank Abdijentocht plaats. De start van deze wandel- en loopklassieker met een lengte van zestien kilometer door de Merodebossen is dit jaar in Tongerlo, via Herselt trekken de deelnemers naar Averbode. Wandelaars kunnen daarnaast ook kiezen voor een fikse tocht van 35 kilometer, met start en finish in Averbode. Inschrijven kan vanaf 25 februari.

De Keytrade Bank Abdijentocht keert dit voorjaar terug in volle glorie. Omwille van de coronacrisis kon het evenement in 2020 niet doorgaan, vorig jaar was er een eenmalige meerdaagse editie volgens een aangepast format. Op donderdag 26 mei 2022 mogen de wandelaars en lopers zich eindelijk opnieuw verheugen op een Keytrade Bank Abdijentocht als vanouds van abdij naar abdij. Er worden op Hemelvaartsdag meer dan 5000 deelnemers verwacht.

Om klokslag 15 uur zal aan Sporta Spot Kempen in Tongerlo het startschot weerklinken voor de lopers. Wie de zestien kilometers naar Averbode liever wandelt, kan vrij starten tussen acht en elf uur. De wandelaars van de 35 kilometer kunnen tussen zeven en negen uur vertrekken in Domein De Vijvers in Averbode. De Vijvers is ook de aankomstplaats voor alle loop- en wandeltochten. Al deze tochten trekken door de prachtige Merodebossen en we stappen of lopen langs de abdijen van Tongerlo en Averbode. Liefst 95 procent van het parcours loopt over onverharde wegen.

“Genieten van prachtige natuur en rijk historisch erfgoed”

“De Abdijentocht is ondertussen een klassieker geworden”, zegt Manu Claes, de burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem. “Het evenement laat de deelnemers kennismaken met onze prachtige natuur en ook ons rijke historische erfgoed is nooit ver weg. Deze combinatie maakt de tocht zo uniek en verklaart meteen ook het succes ervan.” Burgemeester Guy Van Hirtum van Westerlo vult aan: “Zelden werd er meer gewandeld en gelopen dan de afgelopen twee jaren. De coronapandemie spoorde de geoefende jogger aan om nog meer kilometers te trainen, maar vooral ook de niet-actieve sporter trok noodgedwongen de wandelschoenen aan. De Abdijentocht is dan ook een uitgelezen kans om, samen met vele anderen, deze sportieve lijn door te trekken en te genieten van het prachtige Merodegebied.”

Keytrade Bank Nature Trail Series

De Keytrade Bank Abdijentocht maakt deel uit van de Keytrade Bank Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen opende op 19 februari de reeks. De eerstvolgende afspraak is op 26 maart in de Ardennen met de Keytrade Bank Crêtes de Spa. De Keytrade Bank Brusssels Nature Run & Walk loodst lopers en wandelaars op 18 april langs verborgen groene pareltjes in de noordwestelijke rand van Brussel. Na de Keytrade Bank Abdijentocht (26 mei) volgen nog de Keytrade Bank Trail de l’Abbaye (1 oktober) en de Keytrade Bank Mijnentocht (18 december).

Praktische info Keytrade Bank Abdijentocht

Programma donderdag 26 mei 2022:
7 – 9 uur: vrije start 35 km voor wandelaars
8 – 11 uur: vrije start 16 km voor wandelaars
15 uur: start 16 km voor lopers

Locatie:
Start 16 km lopen & wandelen: Sporta Spot Kempen (Geneinde 2, 2260 Tongerlo)
Start 35 km wandelen & finish van alle afstanden: Domein De Vijvers Averbode (Judocus Pauwelslaan, 3271 Averbode)

Shuttles:
Voor de deelnemers aan de 16 km zijn er shuttles voorzien tussen de start- en de finishlocatie. Deze shuttles worden gratis aangeboden, maar reservatie is verplicht.

Meer info en inschrijvingen vinden plaats via www.keytradebanknaturetrailseries.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *