logo Casalina

Leuven Chiefs kloppen Golden Sharks Mechelen na shootouts

Leuven Chiefs kloppen Golden Sharks Mechelen na shootouts
De Leuven Chiefs vieren na de nagelbijter tegen de Golden Sharks Mechelen

Een felbevochten, maar erg deugddoende zege voor de Chiefs Leuven. Tegen de Mechelen Golden Sharks was het de thuisploeg die na de shootouts mocht vieren. Buiten een verslag van deze spannende strijd schetst verdediger Pieter-Jan Wouters (30) een vooruitzicht naar de play-offs toe, de Chiefs lijken net op tijd in vorm te raken en zeges te pakken.

In de eerste vijf minuten was het al bingo voor Leuven.

Al na 4’30 kon Dries Blockx de openingstreffer tegen de netten knallen, reeds zijn veertiende goal dit seizoen. De Chiefs hadden het spel in handen, maar botsten telkens op een sterke Mechelse goalie. De Sharks begonnen wat steviger aan de tweede periode en hoefden niet lang te wachten op de gelijkmaker: 1-1 via Ziarny. Een paar minuten later, ongeveer halverwege de tweede periode, konden de Leuvenaars tegenprikken. Mickey Evers zette de 2-1 op het bord. Pijnlijk begin van de derde periode, want al na een paar seconden stond het opnieuw gelijk. Die score veranderde niet meer en ook in overtime wist geen van beide ploegen te scoren. Goalie Wouter Peeters toonde zich de sterkste in de shootouts, captain Dean Thurura bezorgde de Leuvenaars de winst door de beslissende treffer raak te knallen. De match herbekijken? Dat kan via deze link.

Pieter-jan Wouters: “Pieken richting play-offs”

In december viel verdediger Pieter-jan Wouters (30) uit met een lichte blessure. Toen hij midden januari terugkeerde, stond er ineens een andere import naast hem op het ijs. Merkt hij een groot verschil? En hoe deugddoend was deze zege? Wat wil hij nog van dit seizoen maken? Wij spraken hem.

“Je merkt dat Juuso Miettunen van een ander niveau is dan Deniss Berdniks. Het is eigen aan een importspeler om rust uit te stralen aan de puck, maar Juuso is echt de kalmte zelve in puckbezit. Je merkt ook dat hij meer ervaring heeft”, opent Wouters. “De wedstrijd tegen Mechelen? Heerlijk, hé. Vanwege de examens waren we maar met weinig spelers, dus het is echt wel een prestatie om tegen dit ‘Mechelen-in-vorm’ te winnen. Je mag niet vergeten dat ze vorige week tegen Luik met slechts één goal verschil verloren en dit weekend zelfs wonnen van Den Haag. Dat zijn de twee leiders in het klassement. Ik wil graag ook onze youngsters Niels Nys en Gerard Schout van de U19 bedanken om ons tijdens deze match te komen versterken. Ze speelden misschien niet, maar leefden wel echt mee en maakten deel uit van het team. De ploeg begint steeds meer zijn draai te vinden en het klikt op het ijs. Binnenkort komen de play-offs eraan, dus dit is het ideale moment om te pieken. En in de play-offs kan alles, dus je weet maar nooit waar we nog geraken…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *