Ladies VK Holsbeek stunten in de Brabantse beker en kloppen thuis Olympia Wijgmaal!

De meiden van VK Holsbeek sloten de avond winnend af

De Ladies van VK Holsbeek uit tweede provinciale hebben gestunt en zegevierden in de kwartfinales om de Beker van Brabant. Ze deden dat in hun thuiswedstrijd tegen Olympia Wijgmaal met 2-1. Het bleef lang spannend daar alle doelpunten in de laatste twintig minuten vielen. Het verschil werd gemaakt in de duelkracht en ook het gegeven dat ze ervan meet af aan vol in geloofden, speelde eveneens een rol van betekenis.

Van Wijgmaal verwacht je niet meteen te winnen, maar ze hebben dit seizoen al enkele straffe prestaties neergezet.

“Vanaf het beginsignaal was hun motivatie duidelijk. VK duwde meteen Wijgmaal in de verdediging en domineerde de eerste helft. Links en rechts waren enkele doelkansen te zien, maar het was vooral de Wijgmaalse keeper Wouters die zich liet opmerken. In de tweede helft nam Wijgmaal wel even over, maar het was toch Holsbeek die op voorsprong kwam. Wijgmaal zette alles op alles en dat resulteerde ook in een tegentreffer. Even vreesden de thuisspeelsters voor de penalty’s maar dat hoefde niet. Na een knap doelpunt voor de 2-1 en met nog tien minuten te spelen trok Holsbeek een muur op. Wijgmaal vocht nog maar ondanks vele minuten overspelen, moesten ze het onderspit delven en vierden die van Holsbeek feest. Voor de aanwezige supporters was het al 95 minuten feest, want wat een heerlijke wedstrijd! Op naar de halve finale hoorden we zingen. En dan…. Dan was er taart”, klonk het bij de VK Holsbeek Ladies.

Doelpunten: 71′ De Koninck (1-0), 76′ Wijns (1-1), 80′ Jacobs (2-1)

KV Kester-Gooik, Boutersem United en KFC Herent zijn de drie overige teams die Holsbeek in de halve finales vergezellen.

In de competitie versloegen ze voorbije weekend Zemst Sport met een nipte 1-0, ze staan momenteel derde in de stand. Ze tellen drie punten en een match minder dan leider OHR Huldenberg in tweede provinciale. Tweede Tielt-Winge 3000 telt twee eenheden bonus.