logo Casalina

Biathlete Nele Vermeulen was de beste in Tongeren en klopte de mannen

Biathlete Nele Vermeulen was de beste in Tongeren en klopte de mannen
Biathlete Nele Vermeulen centraal met haar beker en prijs

Crossbiathlon of zomerbiathlon blijft in  Vlaanderen nog  wat  onbekend, toch vinden meer en meer mensen hun weg naar  de weinige wedstrijden die er  zijn. Fros organiseert  een drietal wedstrijden  in het Antwerpse, BDE of Biathlon d’été organiseert vooral in de provincie Luik crossbiathlons, een zevental andere Biathlons in Wallonië  behoren als  nevenwedstrijden ook  bij de BDE. Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps zet zich in om haar sport wat meer naamsbekendheid te geven.

Als je aan biathlon denkt, dan komt een beeld van op de Winterspelen voor de geest van een eenzame biathleet die in de ijzige koude zijn traject afwerkt. Als hij zijn doel eens mist moet hij een rondje straf afwerken. Tegenwoordig wordt de zomerse variant populairder.

In  november  zal  er weer een  BK plaatsvinden in  Elsenborn in samenwerking met Belgium Biathlon Federatie 

“Ik nam onlangs deel aan de vierde editie van een biathlon in Tongeren, biathlon Eburon stond in voor de organisatie. Je kon er starten in een team van drie personen, je moet dan samen blijven lopen en om de beurt schieten, of individueel”, reageerde de gemotiveerde Vermeulen. “

Ik ging individueel van start in de voorlaatste wave van de dag. Er moest twee maal geschoten worden op een parkoers van iets meer dan zes kilometer, door de stad en een mooi natuurgebied in Tongeren. De eerste keer schieten moest staand gebeuren, de doelen stonden hier wat verder dan op de  andere biathlons. Het ging  relatief vlot, met amper een misser, dus een minuut straftijd aan mijn been. Daarna  vertrok ik en dat ging ook vlot, aangezien het bergaf was. Het lopen verliep in de richting van het sportpark en wat verder een mooi natuurgebied, smalle wegen, brugjes, poortjes door, … tot je weer terug kwam, bergop richting het tweede schietmoment. Het liggend schieten, ging redelijk, alleen was de laatste poging. een misser, weer vier op vijf en een minuut straftijd. Ik vertrok voor de laatste drie à vierhonderd meter en kwam aan in een tijd van 27 minuten en 22 seconden. Met twee minuten straftijd bonus werd dit 29 minuten en 22 seconden. Zo werd ik eerste vrouw, maar nog mooier, ik was negen seconden  sneller dan de eerste man. Hij had wel meer straftijd opgelopen en had dus wel sneller had gelopen, maar in de totaaltijd deed ik het dus beter”, klonk het fier.

Vermeulen geniet na met haar gezin
Vermeulen geniet na met haar gezin

Vermeulen zit niet bij een “echte club”

“Er bestaat in principe geen echte “club”. Ik ben wel lid van de BDE, dat staat voor Biathlon d’été. Dat kan je beschouwen als de “Liga” van crossbiathlon in Wallonië.”De verbeten atlete hoopt deze zomer nog enkele keren in actie te komen.

Één gedachte over “Biathlete Nele Vermeulen was de beste in Tongeren en klopte de mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *