logo Casalina

Lennert Vanherberghen wil voetbalplezier opnieuw terugvinden bij Sparta Haacht Statie

Lennert Vanherberghen wil voetbalplezier opnieuw terugvinden bij Sparta Haacht Statie
De man van de bal houden kan Vanherberghen als geen ander

Derdeprovincialer Sparta Haacht Statie haalde voor het tweede seizoen op rij uit op transfervlak door ervaring van hogerop binnen te halen. Nadat de groenen vorig seizoen middenvelder Jeroen Van Tricht overnamen van HO Bierbeek, is het nu de beurt aan centrale verdediger Lennert Vanherberghen (32).

“Door die hele corona-episode en drukte op het werk, was de combinatie met voetballen niet meer mogelijk in de loop van de twee voorbije seizoenen. De zin was ook een beetje verdwenen in die onzekere periode. Ik besloot er even mee te stoppen. Ik heb wel steeds gezegd dat als ik opnieuw zou beginnen, dat het bij Sparta zou zijn. Ik ken er ook flink wat spelers. Ik woon in Putte, op amper een kwartiertje rijden van de club. Ik ben blij dat ik opnieuw kan voetballen en ben er zeker van dit ik opnieuw mag aanknopen bij voetbalplezier. Bovendien gebeurt dat bij een ambitieuze ploeg uit de buurt, een mooi gegeven. Ik sprak al met de coach over de ploeg en het te hanteren spel en dat sprak me wel aan”, blikte Vanherberghen vooruit. Hij gaat ervan uit dat hij achteraan geposteerd zal worden, hij is al de negende aanwinst van de Spartanen die nog een doelman zoeken.

Hij heeft een verleden bij Olympia Wijgmaal en SK Lierse, Dessel Sport en KVK Tienen. De prille dertiger kwam het laatst in actie bij eersteprovincialer SC Aarschot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *