logo Casalina

Na twee jaar competitieluwte kan triatlete Deborah Van Gossum weer zegevieren

Na twee jaar competitieluwte kan triatlete Deborah Van Gossum weer zegevieren
Deborah Van Gossum in Menen Foto Johan Heytens

Na twee seizoenen kommer en kwel als gevolg van een hardnekkige knieblessure en gebrek aan wedstrijden door corona was het prijs voor Scherpenheuvelse triatlete Deborah Van Gossum. Na een spannende wedstrijd sleepte ze de eerste editie van de 555 Rotonde triatlon in Middelkerke in de wacht, Leuvense Ines Van Troyen spurtte naar plaats twee voor Shelsea Weyn. Haar man Nelis Pex deed het eveneens voortreffellijk met een derde stek in dezelfde race.

Vorig jaar vreesde Van Gossum nog deze sport te beoefenen door aanhoudende knieproblemen, nu klaart het op voor haar.

“Door een operatie aan de knie en corona heb ik meer dan twee jaar niet deelgenomen aan wedstrijden. Ik ben ook nog maar een maand of drie opnieuw aan het lopen dus ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik was vooral blij nog eens aan de start van een triatlon te staan. Het was een wedstrijd over een halve kilometer zwemmen, vijftig kilometer fietsen en vijf kilometer lopen. Dat was veel korter dus dan ik gewoon ben of was. Het zwemmen in zee ging vrij goed, ik kwam ongeveer op twintig secondes van de eerste uit het water. Na ongeveer zeven kilometer had ik het gaatje eindelijk gedicht en konden we goed samenwerken met Weyn. We draaiden goed rond en kwamen zo samen de tweede wisselzone binnen. Ik had een niet zo snelle wissel en moest daarbij bij het begin van het lopen een gaatje van een tien seconden dicht lopen. Na om en bij de drie kilometer kon ik afstand nemen van de rest en liep ik zo naar de overwinning. Ik ben ook blij met die derde plaats van Nelis.”

Van Gossum weet nog niet waar ze binnenkort zal starten, wel weet ze al dat ze in oktober de volledige triatlon in het Franse Hourtin zal betwisten. Nelis Pex werd daar twee jaar geleden niet toevallig tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *