logo Casalina

U21 Lozenhoek Keerbergen kapen driepunter weg bij BT United

U21 Lozenhoek Keerbergen kapen driepunter weg bij BT United
De U21 van BT United (l) verdienden misschien wel een puntje tegen buur Lozenhoek Keerbergen

Bij de gewestelijke U21 kruisten buren BT United en Lozenhoek Keerbergen de degens in het Fons Van Weyenberghstadion in Tremelo. Voorafgaand de partij stond de Tremelose gefuseerde jeugdploeg op kop met een 9 op 12, de Lozenhoek stond gedeeld tweede.

Het thuisteam telde vier afwezigen als gevolg van onder andere ziekte en een blessure. Bij de bezoekers was Jan Van Muysen opgeroepen voor de eerste ploeg, hij was aanwezig als toeschouwer. Zijn broer Rik Van Muysen stond pal op de linksachter en deed het goed.

In de beginfase kwam de Lozenhoek aanvallend opzetten.

Dat gebeurde via links, door versnellingen van Vets. Die werd meestal via de lange bal aangespeeld door De Cock. Bij Baal-Tremelo hielden Verdrengh en Beutels voorlopig de boel goed samen centraal achteraan. Van Den Heuvel werd enkele keren rechts de diepte ingestuurd én de tweede keer was de goede keer. Verbeeck stormde door naar de achterlijn en ergens onderweg deponeerde hij de bal in de scherpe rechterhoek, 0-1 na goed een kwartier. Op het middenveld begon BT beter te combineren en kon Anthonis aansturen en onder andere De Pla en Sterckx de ruimte induiken. Aan de overkant ging Op De Beeck met de rust in zicht een éénmansactie aan. Hij werd nog op het nippertje gestuit door de thuisverdediging, zijnde kapitein Van Houwe. Aan de overzijde ging een uitval van Depla via links rakelings voorlangs. We gingen rusten bij een 0-1.

Een bedrijvige Op De Beeck (18) werd gestuit
Een bedrijvige Op De Beeck (18) werd gestuit

In de tweede helft ging United in het offensief.

Dit deden ze via een bedrijvige Sterckx en de goed ingevallen Costanzo, deze laatste kopte hoog naar doel, doelman Bertens was erbij. Rond de zeventigste minuut stormde Sterckx alleen af op doel, Bertens dook gepast in de voeten.

Sterckx ging door en Bertens redde
Sterckx ging door en Bertens redde

Ook Pardon en Jorissen begonnen zich vooraan te mengen en vonden ruimte. Jorissen dreigde alleen door te gaan maar Van Den Heuvel redde de spreekwoordelijke meubelen met een ultieme tackle. Bertens redde nog een hoog afstandsschot van Sterckx. Hij mocht van geluk spreken toen de ref in de slotfase hem enkel met geel bestrafte toen hij Depla aanraakte buiten de zestien, toen die door was. In het geharrewar nadien volgde geen vrije trap zoals verwacht, maar een corner. Het bleef bij 1-0, het thuisteam verzekerde zeker een puntje.

Verbeeck redde de meubelen, hij ontfutselde Jorissen de bal
Van Den Heuvel redde de meubelen, hij ontfutselde Jorissen de bal

Doelpunt: 16′ Verbeeck (1-0).

Door dit resultaat komen ze voorlopig met drie op kop in hun reeks. Buiten KV Tremelo en NV Lozenhoek Keerbergen komt VC Rijmenam ook bovenaan piepen met negen punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *