logo Casalina

U17 NVV Tienen pakt uit tegen VBC Betekom en blijft ongeslagen op kop

U17 NVV Tienen pakt uit tegen VBC Betekom en blijft ongeslagen op kop
U17 NVV Tienen pakken uit met een 4-0 tegen VBC Betekom

Op het tweede provinciale jeugdniveau namen de meiden van de U17 A van NVV Tienen probleemloos de maat van reeksgenoot VBC Betekom. Na de 4-0 blijven ze met acht zeges op acht wedstrijden ongeslagen, ze wonnen al 30 sets en verloren er amper drie. Trainer Nick Willems was achteraf tevreden.

Saar, Senna, Ella, Fleur, Aster, Olivia, Marie en Nena behoren tot de basisspeelsters van deze U17. Sarah en Fenna zijn geblesseerd en Elena komt nog maar net uit blessure dus deze match kwam te vroeg.

“De dames B en U17A werken eigenlijk dit seizoen samen. De dames B hebben geen al te grote kern, waardoor we al snel gaan kijken zijn of er geen samenwerking kon gebeuren met de huidige U17A, waar we eigenlijk beschikken over een kern die technisch vrij goed is al. Roberto Ventura, Sabien Stockx en ikzelf zijn dan gaan kijken hoe we die samenwerking kunnen optimaliseren. We zijn dan ook begonnen om speelsters uit de U17A te gaan gebruiken bij dames B. Waar er ondertussen ook al enkele van de U17 A in de basisploeg spelen soms. Het grote verhaal zit er eigenlijk in dat we een mooie doorstroming willen creëren vanuit de jeugd naar de dames in promo twee. Waar we op termijn toch ook zullen moeten verjongen. De U17 A en dames B trainen één keer afgescheiden apart en eens samen. Deze U17 A beschikt over spelers van tussen de geboortejaren 2005 en 2009. Zij zijn eigenlijk technisch al vrij goed gevormd zijn, er is nog veel progressiemarge”, wist de gemotiveerde coach. “Daarom dat het goed is dat deze spelers ook op damesniveau kunnen spelen. Het positiespel is misschien wel het werkpunt van de U17-groep. Ze zijn zich nu meer aan het specialiseren qua posities. Ze leren het nog het beste op de matchen zelf. Je merkt dat als ze bij de dames spelen, ze het systeem beter kunnen dan bij U17. Dit gebeurt puur omdat ze meer omringd zijn door mensen die het klappen van de zweep al kennen”, wist trainer Willems. In de tweede competitieronde hopen de lichtblauwen op meer tegenstand.

Sets: 25-5, 25-16, 25-12, 25-12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *