logo Casalina

Voetbaalsters nemen de maat van buur Plenke Werchter

Voetbaalsters nemen de maat van buur Plenke Werchter
De Voetbaalsters (l) haalden het van Plenke Werchter

In de Noordoostreeks in het ReDaVo (Recreatief Dames Voetbal) vochten de Voetbaalsters en Plenke Werchter een derby uit. Veel liefde ging er niet verloren tussen beiden, dat werd al snel duidelijk. Vooraan maakte voor de groen-roden de snelheid van Dewulf een verschil. Bij Plenke bleven ze moedig strijden.

De Voetbaalsters stonden op kop met 18 op 18. Plenke had een match minder gespeeld en had 7 op 15.

In de beginfase viel de ervaren Sofie Decoster uit met een spierscheur in de kuit. Daar er een handvol speelsters ontbraken, waren er geen wissels meer mogelijk en moesten ze dus met tien verder. Kort daarna kregen de Voetbaalsters een strafschop, de overtreding was er maar of de bal nog in het spel was of niet, daar was discussie over. Dewulf legde de elfmeter in de rechterhoek, door snelle uitbraken scoorde ze nog een hattrick. Ze werd vaak weggestuurd door Depree. Indien Dewulf opteerde voor een assist dan zocht ze Van Dyck. Bij Plenke zochten ze vooraan aanvankelijk naar Maes en Van Parijs, aan de overzijde organiseerde Linskens een goede defensie en bracht Kiebooms de lange pass. Bezoekster Geeraerts probeerde het kort voor rust vanop afstand, haar schot ging rechts naast.

In de tweede helft belandde een corner vanaf rechts bij Gauthier die binnen werkte, 4-0! Bij de Werchtersen had vooral Gruyaert veel supporters mee die zich lieten horen. De oranjehemden gooiden het vooraan over een andere boeg en opteerden voor Cornelis en Vogels om gevaar te brengen. Tussendoor brak Dewulf nog eens uit, Plenkeverdediger Beyens liet niet begaan in duel. Dewulf besloot finaal op gelegenheiddoelvrouw De Potter. Het was slechts uitstel, Dewulf legde de 5-0 in de linkerhoek. In de slotfase bediende Maes aan de andere kant Cornelis die scoorde, 5-1.Plenke mikte nog op een tweede treffer, maar het mocht niet meer zijn.

Doelpunten: 6′ , 20′ en 37′ Dewulf (1-0 strafschop, 2-0 en 3-0), 52′ Gauthier (4-0), 68′ Dewulf (5-0), 74′ Cornelis (5-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *