logo Casalina

RWL Sport is fier op zijn interprovinciaal jeugdvoetbal en organiseert talentendag

RWL Sport is fier op zijn interprovinciaal jeugdvoetbal en organiseert talentendag
De jeugd van RWL Sport zit gebeiteld met hun nieuwe kunstgrasveld

Op basis van een doorlichting gebeurd in 2019 kreeg derdeprovincialer RWL Sport een drie sterren interprovinciaal label van Double Pass voor dit seizoen en de twee volgenden. Hierdoor kan hun jeugd meeijveren met andere jeugd in de interprovinciale reeksen, het tweede niveau na de elitereeksen. Door corona werd hun evolutie een halt toegeroepen en daarom organiseren ze een talentendag.

Afgevaardigde van de sportieve cel Chris Rely en enkele andere coördinatoren waren een half jaar zoet om hun dossier in te dienen. Rely geeft een woordje uitleg.

“Er werd een groot dossier opgemaakt. Daarin moest informatie komen over onder meer het bestuur, je sportieve structuur van je management. Welke gediplomeerde trainers je voor welke teams hebt, welke accommodatie ook, dat zit uiteraard in de lift sinds de aanleg van ons kunstgrasveld. Ook de doorstroming van de jeugd naar je seniorenteams zijn belangrijk. Onze B-ploeg in vierde provinciale bestaat volledig uit onze jeugdspelers, het A-team daarvan is ongeveer tweederde uit eigen jeugd afkomstig. Verder komen ze twee keer onverwacht op een match en drie keer onverwacht op een training langs, alles moet in orde zijn beginnende vanaf de voorbereiding”, geeft Rely weer.

Corona werpt uiteraard roet in hun eten op het vlak van jeugdwerking, hierop wil RWL Sport anticiperen.

“Uiteraard kan de jeugd hierdoor niet zoveel spelen als ze willen, veel minder zelfs. We kunnen zelf ook amper scouten daardoor. We hebben wel genoeg spelers, maar je hebt nog meer kwalitatieve spelers nodig om mee te kunnen draaien in deze interprovinciale reeksen. Om hierop een antwoord te geven organiseren we op woensdag 7 april een talentendag in samenwerking met Futsal Project Aarschot. Dat zal plaats vinden op ons kunstgrasveld op onze site in Wolfsdonk in de Volkensvoortstraat 58.”

RWL Sport is om en bij de driehonderd jeugdleden sterk, onder hen een meisje of twintig, ook dat laatste aantal mag absoluut stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *