logo Casalina

Het jonge VC Houtem-Oplinter B pakt zijn eerste competitiezege

Het jonge VC Houtem-Oplinter B pakt zijn eerste competitiezege
VC Houtem-Oplinter B anno 2022-2023

Ze hebben er vijf speeldagen op moeten wachten in vierde provinciale F, maar eindelijk kon VC Houtem-Oplinter B de nul achter de ploeg in de stand zien verdwijnen. De jonge en gemotiveerde paars-witten gingen winnen bij SK Rummen.

Vangeel, die uit Kortenaken afkomstig is, begon uitgerekend bij SK Rummen te voetballen en dat op zijn vijfde. “Ik ken er zeker nog mensen op de club, zeker omdat ik ook uit de streek kom”, opende de jonge doelwachter.  Daarna volgden nog twee seizoenen FC Geetbets en nu is hij al zijn tiende jaargang bij Houtem-Oplinter bezig. “Ik ben er speler en jeugdtrainer en voel me betrokken bij de club.”

Doelman Senne Vangeel (18) uit Kortenaken blikt tevreden terug

“Het was een zaligheid om nog eens te winnen en zeker op Rummen. We waren het gevoel van winnen bijna kwijtgeraakt. Dan kwamen we 1-0 achter en de kopjes begonnen al te hangen. Toch wisten we dat er iets mogelijk was, als we ons voetbal begonnen te spelen konden ze niet goed volgen. We kregen enkele kansen en begonnen stilaan voor een rampscenario te vrezen. Gelukkig kregen we het gevoel dat het goed zou komen en gingen er nog twee doelpunten in. De ontlading bij het winnen, voelde enorm aan.”

De paarshemden ontvangen komende zaterdagavond tweede Sporting Budingen

“Dat zal andere koek zijn. We gaan pogen om zonder vrees het beste eruit te halen. Nadat enkele spelers al werden doorgeschoven naar de eerste ploeg in tweede provinciale is de kern smaller geworden. Toch weten we dat eens we in ons spel raken, we misschien toch veel beter waard zijn in het klassement”, besloot de student.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *