logo Casalina

LeuFist zet een passend punt achter eigen organisatie op BK met eindwinst

LeuFist zet een passend punt achter eigen organisatie op BK met eindwinst
Team LeuFist Credits Hans Van Den Bosch

Voor Herents vuistbalteam LeuFist was het genieten op de eigen organisatie van de nationale titelstrijd indoor in de Sportoase Philipssite in Leuven. Het werd voor hen met eindwinst een topeditie en een kostbare herinnering om nooit meer te vergeten.

In de voormiddag hebben alle clubs tegen elkaar gespeeld. LeuFist, kwam als sterkste ploeg uit de poulefases en verzekerde zo een plaatsje in de finale.

In de finale heeft de thuisploeg het mogen opnemen tegen de Vrolijke Vuistbal Vrienden (VVV Grobbendonk). Voor de finale gebruikte men het ‘Best Of 3’ format: drie winnende sets. Het beloofde een hele spannende match te worden, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Dat vertaalde zich ook in de punten. In de eerste set was de VVV sterk gestart en haalde de set binnen met 9-11. LeuFist verweerde zich echter heel goed en wist de volgende set te winnen met 14-11. Ook de volgende twee sets was de spanning op het veld én in de tribunes te voelen. LeuFist kon steeds nipt de voorsprong houden en won zo de match in vier sets met volgende stand: 9-11, 14-12, 12-10 en 12-10.

Het werd een hele sportieve dag met een vuistbalinitiatie voor enthousiastelingen, vuistbalwedstrijden van hoge kwaliteit en plezier alom. Alle ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar LeuFist kreeg het voordeel van thuisclub én trouwe supporters die hen naar de overwinning heeft geroepen.

De top 3 van het BK

1. LeuFist (Herent)
2. VVV (Grobbendonk)
3. Vuistwezel (Wuustwezel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *