logo Casalina

Joppe Van den Bulck (18) rijdt al elf seizoenen bij de AA Drink – Young Lions

Joppe Van den Bulck (18) rijdt al elf seizoenen bij de AA Drink – Young Lions
Joppe Van den Bulck in de Baalse cross

Belofte in het veld Joppe Van den Bulck uit Noorderwijk mag zich ondanks zijn achttien prille levensjaren de nestor van de AA Drink – Young Lions heten. Samen met medebelofte Senna Van Cutsem uit Roosdaal zijn ze de oudste jongeren van deze cyclocrossformatie. Joppe is nog op een ander vlak “de oudste” van het team, hij is al elf jaren een onderdeel van de club en is daarmee het langst rijdende en kortom actieve lid van het gezelschap.

Op de ploegenvoorstelling van vorig jaar waar er buiten renners nog publiek mocht aanwezig zijn, bedankte voorzitter Eddy Hendrickx Joppe met een boeket bloemen voor zijn tienjarige lidmaatschap. Aan zijn elfde jaar in het veld beleefde de Kempenaar nog niet veel plezier.

“Ik word er dit jaar negentien, op dat vlak is het wel raar om “als oudste” te worden bekeken. Onze voorzitter Eddy zit al tien jaar bij de club, ik net één jaartje langer. Ik moet Eddy en Liesbeth bedanken voor al die steun doorheen alle jaren. Ik had wel niet verwacht dat ik bloemen zou krijgen, maar het is eens iets anders”, opent de tiener. “Ik begon als achtjarige miniem bij het toenmalige CT Schriek 99, mijn neef Jeffry en mijn broer Pelle reden al cross, dat motiveerde me wel om ook aan te sluiten. We reden toen in geel-blauwe outfit, het jaar nadien veranderde dat in het groene van Kalas en daarna werd het deze AA Drink-outfit. Ik startte in de wielerclub met als ambitie, zoals iedere jonge renner, om de wielerprofdroom na te jagen en me te amuseren. Ondertussen is er flink wat veranderd, onze club is mooi gegroeid qua ledenaantal doorheen de jaren. Ik cross wel nog steeds. Dat is deels om competitief uit te pakken, maar ook voor de fun. De rode draad doorheen al die jaren is dat ik het er altijd zeer leuk heb gevonden, het was en is steeds een leuke vriendengroep. Nu ik iets ouder ben en de rest veel jonger, is dat net iets minder, maar ik heb het er naar mijn zin. Ik heb er vele mooie herinneringen opgedaan. De stage in Spanje als eerstejaarsnieuweling stak er wel bovenuit.”

Dit seizoen reed eerstejaarsbelofte Joppe enkel maar Kasterlee en in Hechtel.

“Dat was veel te weinig als crosswinter, ik reed er in oktober amper twee. Ik hoop dat ik veel op de weg kan rijden om dat ietwat te compenseren, maar dat valt af te wachten. Als crosser kan ik wel stellen dat ik deels een acrobaat ben, ik zal altijd over de balkjes springen. Meestal loopt dat goed af, Ik ben normaal gezien wel van plan om bij deze ploeg te blijven zo lang ik er mij amuseer. Moest ik op de weg grote interclubs of een grote koers willen rijden, dan zou ik overwegen om van team te wisselen, maar zo ver ben ik nog niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *