logo Casalina

De Leuven Mermaids zitten perfect op schema

De Leuven Mermaids zitten perfect op schema
De Leuven Mermaids maakten vorderingen

De Leuven Mermaids bevinden zich in de tweede van drie fases van de waterpolocompetitie. Op vorige speeldag ging de tweede in de stand onderuit bij leider Gent, het werd een nipt 12-11-verlies. De titel ligt nog binnen bereik en ook in de beker ziet het er voorlopig goed uit.

In deze fase spelen de beste vier een thuismatch en uitmatch tegen elkaar. Wie in deze fase als eerste en tweede eindigt, speelt nog eens twee matchen tegen elkaar om de kampioen te bepalen in de derde fase.

“We hebben vorige zaterdag voor het eerst dit seizoen verloren, 12-11 tegen Gent dus we staan tweede in de competitie. De titel is zeker nog binnen bereik. We zitten in de halve finale van de beker en die wordt het weekend van 13-14 april gespeeld. Kortom we zitten op schema”, opende Lotte Delport. “We hebben ondertussen in vergelijking met vorig jaar meer ervaring en onze kwaliteiten zijn verbeterd! Vorig jaar durfden we al eens zwaarder verliezen tegen Gent, nu stonden we zelfs 9-11 voor. Tegenover vorig seizoen zijn we meerdere speelsters kwijt en maar ééntje erbij. Dat is Elena Gillard (17) die heel haar jeugd ook bij Leuven Aquatics gespeeld heeft. Elena speelt voornamelijk aan de linkerkant, meestal op 2 meter links, de hoek op positie 5.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *