logo Casalina

BeGold selecteert 3 speelsters van Merode Hockey Grimbergen

BeGold selecteert 3 speelsters van Merode Hockey Grimbergen
Alexi Martens en Eline Aerts in doel copyright Nadine Bernard

Na Eloïse Aerts in 2022 zijn er opnieuw 2 spelers van Merode Hockey Grimbergen geselecteerd voor het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockeybond. Het gaat om veldspeelster Alexi Martens en doelvrouw Eline Aerts, respectievelijk speelster en keepster van de U14 girls 1. 

Het BeGold Districtprogramma van de Koninklijke Belgische Hockey Bond selecteert elk jaar eerste- en tweedejaars U14 girls en boys die een heel seizoen lang samen met hun leeftijdsgenoten trainen en wedstrijden spelen tegen de andere district teams. Het programma heeft als doel jonge talentvolle spelers op te sporen en hen zo goed mogelijk te begeleiden om eventueel op latere leeftijd aan te laten sluiten bij één van onze nationale ploegen.

Per district, in België zijn er zes, mogen er een aantal kinderen deelnemen aan de selecties. Voor White District, dat zijn de clubs (22 in totaal) uit de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, waren dat er dit jaar 58. Na verschillende rondes blijven er 16 per district over (2 keepers en 14 spelers). Alexi en Eline zijn 2 van de 16 geselecteerde spelers. Ze zullen meetrainen met de U13.

“We zijn heel trots dat we nieuwe spelers mogen afvaardigen. Het bewijs dat Merode op het juiste sportieve pad zit”, reageerde Merode-voorzitter Benoit Maerten.

Alexi links en Eline rechts in beeld copyright Nadine Bernard
Alexi links en Eline rechts in beeld copyright Nadine Bernard

Eloïse Aerts, die vorig jaar al geselecteerd werd, mag ook dit jaar bij het BeGold White District blijven trainen. Zij zal er nu aansluiten bij de U14 selectie.

Naast deze mooie prestaties bouwt Merode Hockey Grimbergen volop verder aan de sportieve uitbouw van de club. Na de samenwerking met ex-Red Lion en Olympiër Thomas Briels sinds september 2021, wordt het sportieve bestuur verder uitgebreid. Dankzij de steun van de Gemeente Grimbergen wordt er werk gemaakt van het aanleggen van een tweede hockeyterrein aan de Populierendallaan. Er wordt naar gestreefd om tegen najaar 2024 het tweede terrein in gebruik te nemen.

Wie ondertussen ook eens hockey wil proberen, kan later dit voorjaar bij de club komen proeftrainen of zich inschrijven voor de hockeykampen die komende zomer georganiseerd worden. Wie weet levert dat opnieuw een aantal potentiële BeGold hockeyers op! Alle info op www.hcmerode.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *