Q8 tempo oil banner

 

Ella Heremans is voortaan Belgisch kampioene bij de nieuwelingen!

Ella Heremans is voortaan Belgisch kampioene bij de nieuwelingen!
Ella Heremans pakt de Belgische titel bij de nieuwelinges Foto: Wim Verbeek

Nieuwelinge Ella Heremans (15) uit Zonderschot, nabij Heist-op-den-Berg, schoot op het nationale kampioenschap in Liedekerke de hoofdvogel af. De tiener van het Glabbeek CT – Maes had naar dit kampioenschap toegeleefd en dat loonde dubbel en dik. Ook ploegbegeleider Wim Verbeek had vertrouwen in de goede afloop in het Pajottenland. Voor Heremans was het de eerste driekleur op de weg, als dertienjarige aspirante pakte ze al eens nationaal goud in de tijdrijdersdiscipline.

Begeleider Wim Verbeek zag het goed komen, Ella moest iets proberen bij het aangaan van de finishzone.

“Ella is een winnaarstype, ze ging naar dit BK om te winnen. Verliezen kan ze moeilijk. Zowel haar papa als ik hadden hetzelfde plan voor ogen. Gezien er dit jaar in de spurt er steeds enkele meisjes sneller waren, hadden we de raad gegeven om op de oplopende finish te gaan net voor het aangaan van de sprint. Ze moest ook niet te vroeg versnellen omdat die aankomstzone relatief lastig was. We wilden gokken zodat de echte spurters naar elkaar zouden kijken om de kloof te dichten. Vorig jaar gebeurde net hetzelfde op het BK te Koksijde. Op training had ik al gezien dat Ella een langere sterke spurt op een lastige finish in de benen heeft. Ze maakte het heel mooi af”, blikte Verbeek terug.

Begeleider Wim Verbeek (l) en kampioene Ella Heremans (vierde van links) met vrouwelijke jeugd van het Glabbeek CT - Maes
Begeleider Wim Verbeek (l) en kampioene Ella Heremans (vierde van links) met vrouwelijke jeugd van het Glabbeek CT – Maes

Ondanks het gegeven dat ze van dit BK een doel had gemaakt, bekeek Heremans zichzelf niet als mogelijke winnares.

“Mijn trainer en ik hadden naar dit BK toe gewerkt, het was voor mij wel nog altijd een hele grote verassing om alsnog te winnen. Ik had immers bij de nieuwelingen nog nooit gewonnen, ik kwam wel al dichtbij met een tweede positie in Glabbeek op de thuiskoers van mijn team. Daarbuiten pakte ik top tien in onder andere”, wist de kampioene. “In het begin probeerde ik enkele keren te versnellen, maar daar kwam onmiddellijk reactie op. In de laatste ronde begonnen de zenuwen op te komen, ook omdat ik veel ingesloten zat. Plots zag ik toch een opening, we waren al in de laatste kilometer, dus twijfelen moest ik niet. Ik ging en sloeg tot mijn verrassing een bresje. Er flitsten vele zaken door mijn hoofd. Toen ik over de streep reed, besefte ik dat ik zonet de Belgische titel en trui had gewonnen. Ongelooflijk!”, vervolgde ze. “Ik ga nog de tweedaagse van Vermarc Sport rijden in augustus, ik heb nog een provinciaal kampioenschap waaraan ik uiteraard ook aan zal deel nemen. De rest van de koersen liggen nog niet vast, broer Joppe en een zus Kato koersen ook. Het is altijd een hele grote organisatie om dit allemaal goed op elkaar af te stellen.”

Geef een reactie