logo Casalina

VC Groot Dilbeek B begon met perfecte rapport aan de competitie

VC Groot Dilbeek B begon met perfecte rapport aan de competitie
Trainer Bart Pasteleurs aan het clublokaal

In vierde provinciale A zetten de blauw-witten van VC Groot Dilbeek B voorlopig een perfecte start neer. Ze delen voorlopig de leiding met Tollembeek, Rhode-De Hoek B en Huizingen B met een 6 op 6. Trainer Bart Pasteleurs zag dat het goed was, maar beseft dat de berg nog hoog is.

In het tussenseizoen slaagde trainer Pasteleurs nog in zijn voortraject voor het Uefa A-diploma.

“De voorbereiding verliep relatief goed, het was in mijn eerste periode als hoofdtrainer van dit team nog wat zoeken. Ik heb ondertussen de groep leren kennen. Het is een bijna volledig nieuw geheel, met vele nieuwkomers uit eigen jeugd. Het is een enorm jonge groep, met vele voetballende kwaliteiten. Ik had die 6 op 6 niet verwacht, maar ik had er ergens wel op gehoopt”.

Eerst werd er thuis met 2-0 gewonnen van eindrondekandidaat Kester-Gooik B, voorbije speeldag gingen ze met 2-6 zegevieren op Herne B.

“Kester-Gooik B was in mijn ogen toch een titelkandidaat. We wonnen thuis gevleid met 2-0. Het had anders kunnen aflopen, maar op het einde van de rit tellen die drie punten. Op Herne B waren we negentig minuten baas. De score had er nog hoger kunnen oplopen.”

Zondagnamiddag volgt een clash voor eigen publiek tegen medeleider Huizingen B.

“Ik ben ze onlangs gaan bekijken tegen Oetingen en vooral op aanvallend vlak waren ze enorm sterk. We zullen goed voor de dag moeten komen. Het vertrouwen is er en ons spelniveau is in stijgende lijn. Ik verwacht een mooi duel met twee voetballende teams, gezien geen van beiden voor de lange bal opteren. Hopelijk levert het ons ook een 9 op 9 op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *