logo Casalina

Terugblik op de eerste ronde van de Croky Cup tussen Sporting Kampenhout en Eendracht Hekelgem

Terugblik op de eerste ronde van de Croky Cup tussen Sporting Kampenhout en Eendracht Hekelgem
Sporting Kampenhout (rechts) schakelde eerder Hekelgem uit in de Beker van België

Een kleine twee weken geleden nam in de openingsronde van de Croky Cup eersteprovincialer Sporting Kampenhout thuis de maat van nieuwbakken promovendus in tweede Eendracht Hekelgem. Bij de geel-blauwen lieten flink wat nieuwkomers zich zien en ze scoorden zelfs meermaals, het werd uiteindelijk 6-1 aan de Zeypestraat.

De eerste kansen waren voor de bezoekers, met name Van Oudenhove. Eerst ging hij alleen op jonge goalie Vanhoof door, maar deze kwam goed uit. Kort nadien trapte Van Oudenhove de bal hoog over. Daarna nam het thuisteam de fakkel over op vlak van kansen. In minuut zes brak Romedenne via links over, inclusief petit pont, zijn uithaal ging een metertje naast. Iets na het kwartier viel de 1-0. Janssens werd onderuit gehaald, maar het spel ging door. Romedenne trapte vanaf links fraai in de korte hoek. In minuut 22 werd het schot van Er afgeweerd, in de herneming besloot Gasmi in het zijnet. Op het half uur na een corner een snelle counter van Hekelgem, na een rush werd De Block via een lage voorzet aangespeeld en hij maakt af, 1-1. Kort nadien haalde Dekleermaeker de achterlijn, zijn gevaarlijke voorzet werd slecht weggewerkt. Gasmi werkte overhoeks binnen, 2-1. Er kwam na slecht uitvoetballen in balbezit en joeg de 3-1 in doel, meteen de ruststand.

De eerste kans na rusten kopte Er over. Na een mooie rush van Alves werd diens voorzet binnen, 4-1. Eendracht drong niet langer aan ondanks een sterke openingshelft. Echt grote kansen waren er niet meer voor Sporting. Met nog een kwartier op de klok kon Er alleen op Hekelgemgoalie De Smet af, 5-1. Gasmi plaatste de 6-1 op het scorebord vanop afstand.

Doelpunten: 16′ Romedenne (1-0), 31′ De Block (1-1), 35′ Gasmi (2-1), 37′ Er (3-1), 53′ Romedenne (4-1), 75′ Er (5-1), 85′ Gasmi (6-1).

In de tweede ronde ontving Kampenhout KVK Wellen uit derde amateur. Ze gingen onderuit met 1-3, Put opende nog de score op het half uur. Meeus maakte op het uur gelijk. Met strafschoppen vlakbij scoorden de bezoekers nog twee keer in de slotfase.

Eendracht Hekelgem kreeg ondertussen nog enkele zware tegenstanders in de voorbereiding. Hun laatste oefenduel gingen ze deze donderdagavond nipt met 2-1 verliezen op Merchtem United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *