SK Plenke Werchter gaat winterstop in met ruime zege tegen VK Linden B

Plenke Werchter (links) pakte uit met zeven treffers tegen ééntje voor VK Linden B

SK Plenke Werchter zag in het thuistreffen tegen VK Linden B acht doelpunten in frisse donderdagavondmatch. De oranje-blauwen scoorden zelf zeven keer, twee hattricks van Peter Heremans en Kenny De Winter, Seppe De Ridder scoorde de overige treffer. De groenen redden nog de eer via Arthur Seys.

De partij begon met druk van het thuisteam, na een kwartier stond het zo al 2-0, twee keer via goaltjesdief Heremans. Vooral zijn 2-0 mocht er zijn, een hoog afstandsschot vanaf ongeveer dertig meter die in de linkerkruising verdween. Bij VKL B poogden ze het via links met De Fauw en Laevers die prima combinerend voetbal op de mat legden. Heremans trapte tussendoor nog eens voorlangs, even later was het weer raak voor Plenke. Van dichtbij besloot De Winter in doel voor de 3-0.

Enkele minuten voor rust een corner vanaf rechts van Wenderickx. De bal raakte niet uit de Werchterse zestien, deze kwam bij Seys terecht die rechts in doel deponneerde, 3-1. Even wat hoop bij de bezoekers, deze werd evenwel snel de kop ingedrukt. Aan de linkerpaal lobde Heremans subtiel bezoekende goalie, Kamers, die in dit duel enkele gemaakte treffers uit doel hield, subtiel.

4-1 aan de rust en wedstrijd gespeeld.

In minuut 52 wat flipperkastvoetbal in de Lindense zestien, De Winter nam aan en legde rechts binnen, 5-1. Amper enkele minuten later andermaal De Winter, vanaf de halve maan legde hij aan en knalde hij andermaal in de rechterhoek. Iets voor het uur een actie van Vandenberk over links, een magistralte dieptepass op Heremans links het strafschopgebied in. Heremans zette voor naar de tweede paal naar Town, hij werd in de lucht afgetroefd en kreeg een serieuze beuk te verwerken. Hij kon na een groggy moment verder. De Ridder scoorde eveneens vanop afstand, 7-1. In de slotfase was bezoeker Vansant nog twee keer gevaarlijk. In minuut 79 trapte hij naast de linkerpaal. Enkele minuten later omspeelde hij doelman Denecker aan de achterlijn links. Denecker kon met een kattensprong de bal nog uit de voeten halen.

Doelpunten: 4′ en 15′ Heremans (1-0 en 2-0), 23′ De Winter (3-0), 41′ Seys (3-1), 42′ Heremans (4-1), 52′ en 54′ De Winter (5-1 en 6-1), 70′ De Ridder (7-1).