logo Casalina

Meiden van KVC Kessel-Lo 2000 promoveren voor het tweede jaar op rij geruisloos als derde

Meiden van KVC Kessel-Lo 2000 promoveren voor het tweede jaar op rij geruisloos als derde
De meiden van KVC Kessel-Lo 2000 anno 2022-2023

Voor het tweede seizoen op rij eindigden de bordeauxhemdjes op een derde positie. Vorig jaar waren ze één van de betere teams met een weergaloos flankenspel, dat eindigde met een derde stek in derde provinciale én promotie. Na een mindere start en een puik einde in tweede provinciale werden ze derde na kampioen FC Perk en tweede RWDM B. Opnieuw volgde een geruisloze, maar daarom niet minder onterechte, promotie.

Bij de mannelijke provinciale teams worden provinciale eindrondes en promotiekansen onder het vergrootglas gehouden. Vrouwenteams overkomt het als het ware bij de reeksindeling van volgend seizoen.

“Ja dat is in zekere mate wel zo”, gaf speelster en trainster van het B-team Tessa Steenhaut (24) uit Herent ootmoedig toe. Ze begon bij de jeugd van KVC 2000 te spelen en ging op haar twaalfde over naar Miecroob Veltem. Na enkele seizoenen stopte ze ermee. Rond haar zeventiende sloot ze aan bij toenmalige eersteprovincialer, samen met Charissa Homblé maakte ze twee jaar geleden de overgang naar KVC 2000, met succes…

“In ons eerste jaar stegen we met een jong team naar tweede provinciale. Het was wat aanpassen geblazen aan het niveau. We moesten elkaar nog wat vinden op het veld en maakten als team een aardige groei mee. We begonnen uiteindelijk ook met een tweede team nadat er van buitenaf een grote vraag daartoe kwam. Ik speel nu nog bij het A-team en train één keer per week het B-team. Ik heb mijn jonge team zien groeien”, wist de verdediger van positie. “Naar het einde van de competitie toe werd het duidelijk dat we als derde gingen eindigen en dat er wel degelijk promotiekansen bestonden. Voor de reeks in eerste provinciale hebben we ons gericht versterkt, vooral de duelkracht was belangrijk. Het B-team gaat een interessant jaar tegemoet in een pittige reeks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *