logo Casalina

Jarne Balis is de tiende geblesseerde bij SC Out-Hoegaarden: “Ik heb al betere dingen op mijn hoofd gehad”

Jarne Balis is de tiende geblesseerde bij SC Out-Hoegaarden: “Ik heb al betere dingen op mijn hoofd gehad”
Jarne Balis met zijn gezichtsmasker

SC Out-Hoegaarden zit stilaan met een goed gevulde lappenmand. Het recentste voorbeeld dat dit gegeven rijkelijk illustreert, is het uitvallen van flankverdediger Jarne Balis (24). Hij moest iets voor het uur op bezoek bij Olympia Wijgmaal naar de kant met een neusbreuk, ondertussen werd de twintiger die recent verhuisde van Leuven naar Kortenberg, geopereerd.

“Ik heb al betere dingen op mijn hoofd gehad, maar ik ben wel blij dat ik dit heb”, merkte Balis gevat op. “Ik liep deze neusbreuk op toen ik een elleboogstoot te verwerken kreeg. Deze werd niet door de scheidsrechter werd opgemerkt. Dat komt er dan nog eens bovenop. Het was een breuk aan de rechterzijde van mijn neus. Ik werd voorbije maandag geopereerd in het UZ Gasthuisberg in Leuven en mocht diezelfde dag al onmiddellijk huiswaarts. We speelden eerder met het idee van met een masker te spelen, maar het was erger dan ingeschat en er moest geopereerd worden. Ik mag veiligheidshalve drie weken niets doen en om opnieuw matchfit te worden zal het ook enkele weken duren, kortom een afwezigheid van anderhalve maand”, wist Balis uit Kortenberg. “Al die blessures, ik vrees dat dit aan een mindere voorbereiding te wijten viel, aan ons om dit recht te zetten. Onze nieuwe T2 Philippe Van Cotthem is momenteel alles op punt aan het zetten op fysiek vlak. We zijn van plan om met meerdere geblesseerden vaak naar matchen én zelfs trainingen te gaan kijken. Dit ook om het contact met de groep te behouden. Dit is op vlak van sfeer één van de beste groepen die ik de voorbije jaren meemaakte, dat komt ook omdat het onderlinge leeftijdsverschil niet zo enorm hoog ligt. Dat was voorheen wel anders.”

De Brouwers startten met een 3 op 6.

“We pakten in de opener de drie punten tegen Kampenhout. Dat was een zege die we op zich tegen Wijgmaal in gedachten hadden. We verdienden zeker een gelijkspel op Wijgmaal, als het niet meer was”, besloot de twintiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *