logo Casalina

BHS United houdt met kleinste verschil zege thuis tegen KVK Tienen B

BHS United houdt met kleinste verschil zege thuis tegen KVK Tienen B
BHS United (links) nam nipt de maat van KVK Tienen B

BHS United en KVK Tienen B waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk haalden de zwart-roden het met nipte 1-0-cijfers van de blauwen. Robin Koekoekx scoorde in de in de tweede helft de enige treffer in een door muggen vergeven wedstrijd. Voor het thuisteam werd ook nog een strafschop gemist.

De partij ging aanvankelijk door bij BHS maar week uit naar de sporthal van Boortmeerbeek om het veld van het thuisteam “te laten ademen”. Al tijdens de opwarming was het duidelijk dat er vele muggenkolonies gevestigd waren, gezien de vele meermaals gestoken spelers.

De eerste kans kwam er via het thuisteam voor Naudts die naast kopte. KVK B pakte uit op de tegenaanval, via Wessam ging de bal snel over de linkerflank, maar hij kon net niet door naar vijandig doel. BHS poogde hoog te drukken. Namens de bezoekers kon Dirix oprukken en hij trapte naar de rechterbenedenhoek, daar lag doelman De Ruysscher om de bal te klemmen. BHS op de tegenaanval met Agbloe, hij was alleen door op doel. Bezoeker Torfs tackelde het gevaar weg. Bij KVK B had Pululu-Bolombi de touwtjes in handen op het middenveld en kwam hij technisch goed voor de dag.

Iets voor het half uur plaatste Caliber zijn vrije trap vanaf rechts aan de eerste paal, waar Schreurs stond om binnen te tikken. Uitgoalie Charlier was attent.Agbloe worstelde zich langs zijn bewaker en ging door op de doelman, deze redde zijn gekruiste inzet.

In de tweede helft ging het spel net zoals in de eerste op en neer.

Voor BHS kopte Delestinne overhoeks, keeper Charlier pakte. Op het uur volgde een trekfout op thuiskapitein Schreurs. Hendrickx zette zich achter de bal en koos de linkerbenedenhoek uit. Charlier had zijn intentie door en redde puik.

Charlier pakte de strafschop van Hendrickx
Charlier pakte de strafschop van Hendrickx

In de aanloop naar de slotfase belandde een hoge voorzet vanaf links bij Koekoekx aan de tweede paal. Hij kopte raak, 1-0. Voor de bezoekers ging Pululu Bolombi door de thuisverdediging, maar zijn raid werd in extremis afgebroken.

Doelpunt: 72′ Koekoekx (1-0).

Koekoekx (vierde van links) scoorde de enige treffer van de partij voor BHS United
Koekoekx (vierde van links) scoorde de enige treffer van de partij voor BHS United

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *