logo Casalina

Ook in juni daagt Leuven sporters uit

Ook in juni daagt Leuven sporters uit
Foto: Malik Skydsgaard

Het goede weer is eindelijk weer in het land, ideaal om weer heerlijk buiten te sporten. Ook in juni daagt de stad Leuven iedereen uit om deel te nemen aan de maandelijkse Strava-challenges in kader van het Europees sportjaar. Deze maand staat er een Vaderdag Challenge op het menu, net als opnieuw individuele challenges voor TeamLeuvenLoopt en TeamLeuvenFietst.

“We blijven inzetten op onze maandelijkse challenges om meer Leuvenaars aan het bewegen te krijgen. In mei gingen een honderdtal leden van TeamLeuvenLoopt en TeamLeuvenFietst de Moederdag Challenge aan. Zij gingen samen met hun mama lopen of fietsen en postten een leuke foto van hun sportactiviteit. Zondag 13 juni herhalen we deze challenge nog eens, maar nu roepen we op om met je papa te gaan sporten. Al mogen de mama’s ook nog altijd mee natuurlijk”, lacht schepen van sport Johan Geleyns. Uit beide TeamLeuvens wordt één winnaar geloot die een waardebon van bierbrouwerij De Coureur ontvangt.

Kilometers aan elkaar rijgen

Naast de Vaderdag Challenge worden de Leuvenaars uitgedaagd met twee nieuwe challenges. “Vanaf zeven tot en met dertien juni dagen we TeamLeuvenFietst uit om zoveel mogelijk kilometers aan één stuk te fietsen. Van 21 tot en met 27 juni herhalen we dezelfde uitdaging voor TeamLeuvenLoopt. Daar draait het natuurlijk om het meeste aantal kilometers in één keer te lopen. De top drie van TeamLeuvenFietst belonen we met een WK-drinkbus, de top drie van TeamLeuvenLoopt wint een gratis deelname aan de Eindejaarscorrida”, besluit schepen Geleyns.

Hoe meedoen?

Wie deze sportieve uitdagingen wil aangaan, kan zich gratis lid maken van de clubs TeamLeuvenLoopt en/of TeamLeuvenFietst op de populaire sportapp Strava. Ga voor meer sportieve uitdagingen en inspiratie ook zeker eens kijken op de website van Tofsport Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *