logo Casalina

Robbe Pardaens werkt aan zijn snelheid om Rugbyclub Pajot aan een goed klassement te helpen

Robbe Pardaens werkt aan zijn snelheid om Rugbyclub Pajot aan een goed klassement te helpen
Rugbyclub Pajot wil de titel pakken in derde nationale Foto: Rugbyclub Pajot

Al sinds de stichting van Rugbyclub Pajot uit Lennik is inside center Robbe Pardaens (26) een vast geheel van de ploeg. Vele jaren later verdween de Relaks uit de clubnaam, maar speelt Pardaens nog steeds op zijn positie. Het liefst van al zou hij zijn kunstjes op de flank of de scrum-half, volgend seizoen doet hij met zijn ploegmaats hopelijk een ambitieuze gooi naar top drie in derde nationale.

Pardaens begon op zijn zestiende in de eerste ploeg van de rood-witten, daar er toen nog geen jeugdwerking was. Aan motivatie ontbrak het hem niet.

“Ik had wel vroeger willen beginnen, maar toen was er van een team nog geen sprake. Ik was voordien actief bij Judoclub Lennik, wat handig was voor mijn tackles en in de atletiek waar lopen uiteraard een belangrijke rol speelt. Ik speel steeds op de inside of outside center en soms ook eens op de fullback. Liefst van al speel ik op op de flanken of de nummer acht, zoals de voorbije competitie één helft het geval was, maar ik leg me voorlopig neer bij mijn huidige positie”, wist de ambitieuze twintiger uit Pepingen.

Het voorbije seizoen kon een voltreffer zijn geworden voor Rugbyclub Pajot, hopelijk kan dat volgend jaar ook.

“We hebben twee jaar onze plaats moeten zoeken in derde nationale. Het verschil met eerste regionale was enorm groot. Het tempo lag veel hoger. De voorbije jaargang leek de goede, werkelijk iedereen was in vorm, uitgerust en er klaar voor. We wonnen een oefenmatch tegen Laakdal met 43-10 en in de eerste competitiematch tegen de derde van het jaar voordien, het Brusselse Celtic, daar liepen we over. Daarna werd de competitie stop gezet. Ik hield mezelf bezig met crossfit, fitness, lopen en fietsen”, blikte Pardaens terug. “Onze ambities zijn stevig, tenminste als we iedereen in de ploeg kunnen houden. Als we ons topteam kunnen houden, dan zie ik ons bij de drie besten horen. Ik heb trouwens twee jaar geleden geen enkele training gemist, dat ben ik volgend seizoen ook van plan. Ik wil me helemaal smijten. Ik ga nog aan mijn conditie werken, zodat ik met snelheid een verschil kan maken.”

Robbe Pardaens (l) in de clinch
Robbe Pardaens (l) in de clinch

Bij Rugbyclub Pajot zijn nieuwe spelers of speelsters steeds welkom. Voor algemene info surf je naar www.rugbypajot.be Om contact op te nemen kan je terecht op info@rugbypajot.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *