Q8 tempo oil banner

 

Floris Van Tricht rijdt vandaag zijn eerste koers in de vierdaagse Volta Castelló

Floris Van Tricht rijdt vandaag zijn eerste koers in de vierdaagse Volta Castelló
Floris Van Tricht (zwarte helm en gele bril) kan bergop prima volgen

Tussen vandaag, donderdag 3 juni tot en met zondag 6 juni is het Basso Team Flanders te gast op Spaanse bodem voor de Volta Castelló. In deze vierdaagse rittenwedstrijd voor beloften in de omgeving van Valencia verdedigen Floris Van Tricht uit Boutersem, Calvin Verbeeck, Kamiel Bonneu, Robbe Claeys, Arno Debeir en Elias Maris de rood-groen-zwarte kleuren van het team. Voor de meesten is het de eerste reality check met de competitie gezien het hun eerste wedstrijd van het wielerjaar zal worden.

Floris Van Tricht ging met zijn team voorbije woensdag het vliegtuig op.

“Ik heb tegenover één jaar geleden veel bijgeleerd op vlak van voeding, training en wedstrijdinzicht. Ik heb wel wat vermogen en spiermassa gewonnen, wat mij wel ten goede kan komen in wat nog komen moet. Onze verwachtingen voor deze vierdaagse vallen zeer moeilijk te voorspellen aangezien we nog geen koersen hebben gehad om ons te testen. Ik voel mezelf zeker in orde, dus ik hoop natuurlijk wel vooraan te rijden in enkele etappes. De ritten zijn relatief zwaar, dus ik hoop de lange beklimmingen te overleven en zo een finale te kunnen rijden.”

Iedereen krijgt normaal gezien een vrije rol in deze vierdaagse.

“Ik ga er niet van uit dat er een kopman in de ploeg werd aangeduid. Ik verwacht dat iedereen vol mag koersen. Er starten sterke Franse en Spaanse ploegen. Ik verwacht dat de renners van Eolo Kometa, het team van ex-renner Alberto Contador wel sterk voor de dag zullen komen. Van de andere ploegen weet ik niet echt hoe sterk ze zijn”, analyseert de Hagelander met een sprint in de benen. “Ik ga met realistische ambities en de voeten op de grond naar daar, zo kan ik misschien mijzelf verrassen op een goede dag. Als ik de beste ik terug kan vinden in de koers en terug vol kan meedoen, wat vorig jaar niet lukte, dan ben ik een tevreden renner.”

Floris trok woensdagavond richting Spanje, zo kon hij dinsdag nog de verjaardag van zijn vader Bart meevieren.

Geef een reactie