logo Casalina

Maximilien Drion vice-wereldkampioen vertical race in Spanje

Maximilien Drion vice-wereldkampioen vertical race in Spanje
Maximilien Drion onderweg naar zilver ©Maurizio Torri - Sportdimontagna

Brusselaar Maximilien Drion (25) die al even succesvol is in het ski-alpinisme werd vice-wereldkampioen vertical race in het Spaanse Boí Taüll. Hij moest enkel de Zwitser Rémi Bonnet met een minuut laten voorgaan in de strijd om goud.

Een verticale race is een speciaal soort ski-alpinisme zonder het typische skiën na het stijgen. Bij de bergloop- en klimpassages moeten de hardlopers hun ski’s in hun rugzak dragen. Verticale races voor dames en heren maken deel uit van alle internationale ski-alpinisme-competities van de International Council for Ski Mountaineering Competitions (ISMC) en van vele nationale competities. Het maakte op de 2020 Jeugd Olympische Spelen in het Zwitserse Lausanne zijn intrede, nu staat het in 2026 op het programma van de Olympische Winterspelen in het Italiaanse Milaan Cortina.

“Ik ben enorm gelukkig met deze titel van vice-wereldkampioen in de vertical race. Ik had me een medaille op deze wereldkampioenschappen als doel gesteld. Eens ik die op zak had, voelde ik me bijzonder fier, ook om de eer van ons land te verdedigen op dit niveau en in een sport die niet meteen enorm gekend is in België. Het geeft me kracht en moed om te weten en te beseffen dat ze achter me staan”, wist Drion. Hij werd eerder al achtste in de sprintdiscipline, komende zaterdag volgt de individuele race. “In die discipline hoop ik het even goed te kunnen doen als in de vertical race.”

Maximilien Drion werd een kwarteeuw geleden geboren in Ukkel. Hij woonde in Elsene en Lasne vooraleer naar Rixensart te verhuizen. Momenteel vertoeft hij echter vooral in de Alpen ter voorbereiding van wat nog komen moet. In de lente van 2021 won hij nog de slotmanche van de wereldbeker in het Italiaanse Madonna di Campiglio. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *