logo Casalina

Brusselaar Maximilien Drion beëindigt zijn regelmatige seizoen met winst in slotmanche wereldbeker

Brusselaar Maximilien Drion beëindigt zijn regelmatige seizoen met winst in slotmanche wereldbeker
Maximilien Drion puft uit na winst op Madonna di Campiglio ©Maurizio Torri - Sportdimontagna

Maximilien Drion blikt tevreden terug op een voortreffelijk competitieseizoen ski-alpinisme. Race na race wist de 23-jarige Brusselaar zijn supporters te verbazen met wedstrijdresultaten die in stijgende lijn gingen. Als klap op de vuurpijl pakte hij onlangs de zege in de Vertical Race op de Wereldbeker van het Italiaanse Madonna di Campiglio. Met tien seconden voorsprong klopte hij de Italiaan Davide Magnini en sleepte zo de overwinning in de wacht. De dag voordien was Max nét niet op het podium te zien met een vierde plaats in de Sprint Race.

“Een manche van de ISMF (International Ski Mountaineering Federation) wereldbeker winnen betekende iets speciaals voor me. Ik had zo’n resultaat helemaal niet verwacht. Mijn beste resultaat in de verticale race tot dan was een vijfde plaats in de wereldbeker in Andorra begin maart. Ik had tot dan met andere woorden nog geen enkel podium gehaald, om dan meteen op het hoogste schavotje terecht te komen, dat was ongelooflijk!”, blikt hij terug op zijn triomf.

Tijdens de winter van 2019-2020 beleefde hij één van zijn slechtste periodes.

“In de loop van de openingsmanche van de wereldbeker liep ik een breuk op aan de enkel. Ik ben hierdoor twee maanden competitieloos gebleven. Toen ik deze wou hernemen sloeg Covid 19 toe waardoor alle wedstrijden werden geannuleerd, met als gevolg dat mijn aantal wedstrijden toen beperkt bleven. Deze winter begon veel beter. Net voor de eerste wereldbekermanche in december in Ponte di Legno legde ik een positieve coronatest af, waardoor ik in quarantaine moest en moest verzaken aan die wedstrijd in Italië. Gelukkig voelde ik me amper ziek en had ik snel terug een goed gevoel in het lijf tijdens het trainen. Daarna volgden wereldbekers in het Zwitserse Verbier, het Franse Flaine en de Italiaanse manches in Val Martello en Madonna di Campiglio. Het grootste evenement van voorbije winter was het wereldkampioenschap in Andorra een kleine maand geleden, daar werd ik vijfde in de vertical race.”

De afloop van zijn geslaagde competitieseizoen vierde Max met een beklimming van de Bishorn in Zwitserland met een hoogte van 4.150 meter en natuurlijk een Belgisch biertje op de top.

Max is een gepassioneerd ski-alpinist. Uit liefde voor de bergen woont hij nu iets dichterbij, in Vercorin te Zwitserland. Meer info over Max vind je op http://maximiliendrion.com/

Ski-alpinisme of toerskieën kan je bekijken als skiën waarbij je al de skiliften links laat liggen: alles wat je skiet, moet je eerst zelf omhoogklimmen. Het is een combinatie van bergwandelen, klimmen, ijsklimmen en skiën. Een goed uithoudingsvermogen is van cruciaal belang voor deze duursport. De verschillende disciplines zijn Team Race, Individual Race, Vertical Race, Sprint Race en Relay Race.

Over Klim- en Bergsportfederatie vzw

De Klim- en Bergsportfederatie is de unisportfederatie voor klim- en bergsport in Vlaanderen, erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. Met meer dan 13.000 leden ondersteunt en promoot de KBF een veilige uitoefening van de klim- en bergsport in binnen- en buitenland.

Één gedachte over “Brusselaar Maximilien Drion beëindigt zijn regelmatige seizoen met winst in slotmanche wereldbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *