Q8 tempo oil banner

 

Keerbergen supportert voor Lisa Vaelen en team Belgym

Keerbergen supportert voor Lisa Vaelen en team Belgym
Gymbo, de mascotte van GymnastiekFederatie Vlaanderen verwelkomt de kijkers

Om en bij de honderdvijftig Gympies-sympathisanten tekenden voorbije zondag present in de Keerbergse sporthal aan de Putsebaan om de olympische selectiewedstrijd van het Belgisch damesteam te volgen op groot scherm. De Belgische meiden kwalificeerden zich voor de teamfinale van dinsdag 27 juli. Ook die wedstrijd wordt live uitgezonden op groot scherm. Afspraak dus op dinsdag 27 juli vanaf 12.45 uur op het terras van de Keerbergse sporthal.

Vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en van de GymnastiekFederatie Vlaanderen, maar vooral Gympies-gymnasten en -sympathisanten zakten af naar het terras van Foodbar 103, de cafetaria van de Keerbergse sporthal. Gymbo, de mascotte van GymnastiekFederatie Vlaanderen, verwelkomde hen op een ludieke manier. Hij was uitgedost in de Belgische kleuren.

Team Belgium bestaat uit Nina Derwael, Lisa Vaelen, Maellyse Brassart en Jutta Verkest.

De Keerbergse ogen waren vooral gericht op Lisa Vaelen (16) uit Rotselaar, die de basis van haar opleiding als gymnaste genoot bij De Gympies, waar ze twaalf jaar deel van uitmaakte. Telkens Lisa een oefening afwerkte of de VRT-commentator De Gympies vernoemde, zorgde dat voor de nodige sfeer bij het publiek. Dat Lisa de lieveling is van het Keerbergse publiek wil niet zeggen dat het ganse team niet op handen gedragen werd. Het mooie resultaat van het Belgische team is immers te danken aan de gemeenschappelijke inzet van de vier meiden.

Ongeveer 150 turnfanaten kwamen opdagen aan de Keerbergse sporthal
Ongeveer 150 turnfanaten kwamen opdagen aan de Keerbergse sporthal

Toen, na afloop van de wedstrijd bleek dat onze landgenoten op de vijfde plaats eindigden, maakte de spanning na de mindere sprong-oefening plaats voor een uitbundig applaus. Team Belgym had zich immers gekwalificeerd voor de teamfinale. Daarin treden de beste acht teams opnieuw aan op de vier toestellen: grond, sprong, brug en balk.

Gympies-coach Geert Verstreken blikt vooruit.

“Het is quasi zeker dat de drie topteams, de Verenigde Staten, China en Rusland de medailles onderling zullen verdelen, maar door deze kwalificatie schrijft team Belgym alvast geschiedenis. Onze Belgische ploeg heeft niets meer te verliezen. Een vierde plaats behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Geef een reactie