logo Casalina

De Trailberg 2021; coronaveilig lopen in een prachtig landschap

De Trailberg 2021; coronaveilig lopen in een prachtig landschap
De Trailberg komt met een nieuwe afstand op de proppen Foto: www.trailberg.be

Als gevolg van het alom bekende coronavirus kon de Trailberg vorig jaar niet plaatsvinden. De editie van 2020 werd eerst uitgesteld naar eind september om daarna, door een nieuwe virusopflakkering, wederom uitgesteld te worden naar 1 en 2 mei 2021. Een stevige domper voor Chiro Flurk Everberg, die met de opbrengst onder andere haar jaarlijks kamp financiert.

Maar de leiding en oud-leiding van de Everbergse Chiro bleven niet bij de pakken zitten en gingen in gesprek met de gemeente. Een resem aan aanpassingen moet ervoor zorgen dat de vierde editie van de Trailberg komend weekend volledig coronaveilig kan plaatsvinden. Zo werd het loopevenement met een extra dag verlengd om het gelimiteerd aantal deelnemers, maar liefst achthonderd lopers, maximaal te spreiden. Dit jaar geen groot startmoment, maar een wave om het kwartier. Elke loper kon zijn of haar tijdsslot hiervoor digitaal reserveren. Ook de start en aankomst zullen fysiek van elkaar gescheiden zijn.

“Het parcours loopt zoals de voorgaande jaren over de mooiste, glooiende landschappen uit onze streek. Deelnemers lopen langs drassige beekvalleien, machtige bossen en steile heuvels over afstanden van 7, 14 en 21 km. De combinatie met het dorpsfeest de Flurkse Feesten is dit jaar spijtig genoeg niet mogelijk, daarvoor kijken we al uit naar de volgende editie!”, klonk het bij de organisatie.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op www.trailberg.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *