logo Casalina

Organisatie vierde editie Grote Prijs Juma in Everberg smijt ook de handdoek

Organisatie vierde editie Grote Prijs Juma in Everberg smijt ook de handdoek
De GP Juma in Everberg zal iets voor 2022 worden
Het organiserende WTC OA uit Everberg moet noodgedwongen hun manche van de Women Cycling Series aflasten als gevolg van corona. Deze toprace voor de elitevrouwen zou normaal gezien op zaterdag 15 mei, nu is het minimum een jaar wachten op de volgende editie.
“Tot mijn grote spijt moeten ook wij de handdoek gooien en de vierde editie van de Grote Prijs Juma annuleren. Dat is zeer spijtig. We hadden de goedkeuring van Cycling Vlaanderen en de gemeentes Bertem en Kortenberg in handen, maar de overheid laat het niet toe. Beide instanties waren van goede wil, maar werden overruled. Ik vind dat op zich zeer erg als je de beelden van de uitreiking van de beker van België voetbal ziet, op de koers moet een robot prijzen aangeven . Op het voetbal is het één groot feest met champagne en mag men aan elkaar hangen zonder problemen en zonder mondmaskers, ik merk twee maten en twee gewichten op”, wist Peter Sommereyns van WTC O.A.
“Er waren vijftien Nederlandse en tien Belgische ploegen ingeschreven voor onze wedstrijd, goed voor in totaal 175 starters. Vooral de Belgische teams waren teleurgesteld, ze krijgen geen kans om te koersen. Wat betreft de Women Cycling Series weet ik niet wat de organisatie van de nog enige Belgische wedstrijd op de kalender zal doen. Dat was de vrouwelijke GP Pino Cerami voor vrouwen, de GP Gallée, in Mons”, wist Sommereyns. “Ik hoop door dit alles dat zowel de renners als renster de moed niet verliezen en zich kunnen blijven opladen om te blijven trainen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *