logo Casalina

Erno McCrae is op zoek naar UCI-punten voor de wereldbeker

Erno McCrae is op zoek naar UCI-punten voor de wereldbeker
Erno McCrae op training

Everbergse mountainbiker Erno McCrae kon vorig seizoen amper wedstrijden betwisten, omdat de meesten werden afgelast als gevolg van corona. UCI-punten sprokkelen om aan wereldbekers deel te nemen, zat er dus niet in. De twintiger van Goeman-Scott heeft enkele doelen voorop gesteld zodat hij in 2022 hopelijk weer aan de oppervlakte kan komen in het internationale mountainbikegebeuren.

Het doel van zijn huidige seizoen is scoren in de 3 Nations Cup, het Belgisch kampioenschap en enkele leuke buitenlandse wedstrijden.

“Zo kan ik opnieuw veel UCI punten halen die ik verloor in 2020 doordat er geen wedstrijden waren die haalbaar waren om deel te nemen met de quarantainemaatregel als deeltijds kinesitherapeut. Met de nodige punten zou ik in 2022 opnieuw wereldbekers kunnen rijden. Door het steeds uitstellen van de wedstrijden in de België en het reisverbod of quarantainemaatregelen begint het seizoen hopelijk in de zomer. Het blijft speculeren wat mogelijk is natuurlijk. Door het gegeven dat er geen wedstrijden zijn momenteel, val ik in april en mei deeltijds in voor een collega die ziek is uitgevallen in het rusthuis in Kampenhout”, wist de kinesist-bikefitter bij Fisiotics in Kampenhout.

McCrae wit het mountainbiken in al zijn facetten bekijken en beleven.

“Nieuw voor mij is het op poten zetten van een mountainbikereis naar Zuid-Afrika waarvoor ik de deelnemers zes maanden op voorhand begeleid en mee gids voor een weekje avontuur in Zuid-Afrika in januari 2022. Dit doe ik met de behulp van mijn collega’s bij Fisiotics en het reisbureau The Wildlinger. Voor de nieuwsgierigen valt op de site van thewildlinger.com/mountainbike-zuid-afrika/ alle info terug te vinden. Hier ga ik me ook nog uitgebreid kunnen voorbereiden op het seizoen van 2022 waarin ik weer mijn niveau wil verhogen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *