logo Casalina

Triatlete Lore Vanclooster benieuwd naar wat nog komen moet!

Triatlete Lore Vanclooster benieuwd naar wat nog komen moet!
De onafscheidelijken, Lore Vanclooster en Tom Mets Foto Wim Cottyn

Lore Vanclooster zette kort geleden koers naar een vijfde plaats in de relatieve thuisrace in Beernem, de Kallemoeietriatlon. In het verleden behaalde ze menigmaal het podium, maar de concurrentie was dit jaar groter. Na deze uitdaging op de kwart wacht haar dit weekend een wedstrijd over de halve afstand in het Oost-Vlaamse Lievegem. Op de vorige en volgende uitdaging stond en staat uiteraard ook haar man, Tom Mets uit Kessel-Lo paraat.

“Er waren tot nu toe nog niet zoveel wedstrijden, dus er stonden wel wat deelnemers aan de start in Beernem. Ik wenste op papier een vijfde plaats en dat lukte me. Over mijn fietsen ben ik wat minder tevreden, maar dat is niet zo abnormaal dat ik eerst een race nodig heb om stilaan in het ritme te komen”, wist de prille dertiger van LTTD – Oil Service. “Tom deed het wel prima, hij had enkel de pech dat de goede lopers hem al snel in de gaten kregen en hij zo derde werd. Dit weekend zal hij op zijn normale afstand sneller op zijn pootjes terecht komen. Hij heeft ook al de Oostenrijkse Challenge Sankt-Polten achter de rug, ideaal qua voorbereiding.”

In Lievegem en wat erna komt heeft de van origine West-Vlaamse wel zin, maar het had eerder gemogen.

“Ik ben benieuwd naar wat Lievegem me kan brengen, ik had er liefst op de originele datum midden mei gestart, maar het is nu zo. Ik ben er klaar voor en met Beernem in het lijf, denk ik dat het mogelijk moet zijn om daar iets moois te realiseren.”

In juli volgt een stage naar Frankrijk voor de tandem Mets-Vanclooster.

“We vertrekken begin juli voor een kleine drie weken en een half hoogtestage in Frankrijk, ons jaarlijks recept. Daarna volgt voor mij de wedstrijd in Jabbeke en de volledige triatlon in Kopenhagen, Tom doet datzelfde weekend mee aan de Belgische titelstrijd over de halve afstand in Menen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *