logo Casalina

Negenjarige minieme Fea Huybrechts klopt de jongens in Betekom

Negenjarige minieme Fea Huybrechts klopt de jongens in Betekom
Vlnr tweede Emma Marechal winnares Fea Huybrechts en derde Mila Haid

Fea Huybrechts uit Okselaar zegevierde het voorbije weekend bij de negenjarige miniemen in Betekom. Ze haalde het solo met een voorsprong van een kleine twintig tellen. Opmerkelijk is dat ze samen met de jongens reed en ze stuk voor stuk klopte, het was niet de eerste keer dat de meid van het Cycling Team Glabbeek dit presteerde.

Ze won al enkele keren dit seizoen, zoals in Hélécine. Haar grote zus Lotta is haar voorbeeld en ook zij klopt regelmatig eens de jongens.

In Betekom reed Fea haar wedstrijd met een lengte van zeven kilometer met een gemiddelde snelheid van net geen dertig kilometer per uur. Ze voelde al snel dat de rest spreekwoordelijke ballast was en toog er alleen vandoor. Er volgde nog wat samenwerking bij de achtervolgers, maar Fea zagen ze pas na de finish terug. Ze liet Cruz De Brouwer en Tibe Heylen achter zich. Bij de meiden plaatste thuisrenster Emma Marichal uit Tremelo van het organiserende YCT Demer en Dijle zich als tweede. Dit deed ze voor Mila Haid die voor de Entente Cycliste de Wallonie uitkomt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *