logo Casalina

Meiden van Feniks Haacht E zetten hun eerste competitieve stappen

Meiden van Feniks Haacht E zetten hun eerste competitieve stappen
Feniks Haacht E ontstond uit een jeugdteam en wordt bijgestaan door trainer De Preter en De Wachter

De meisjes van VC Feniks Haacht E zijn bezig aan hun eerste competitiejaar en dat in vierde promo E. Ze moesten het voorbije speeldag thuis opnemen tegen middenmotor HZ Hofstade-Zemst 93 D. De roden betaalden hun mindere ervaring en gingen 1-3 de boot in, ergens hadden ze nog een kans op een puntje.

Vorig seizoen speelde het merendeel nog bij de U17

“We hebben een set gewonnen en hier zijn we blij mee. We kwamen 1-0 voor. We konden ons spel spelen en de opslag verliep goed. Het was ook de eerste keer dat we het met twee setters op het veld probeerden”, klonk het. “De meeste spelers hebben een eerder verlegen of stille aard, dat moet er tijdens het spel wat uit. Ze moeten communicatiever worden om misverstanden te voorkomen. Naarmate de match vorderde kwam er veel opslagdruk en was de receptie minder. Eens de onzekerheid stilaan uit dit team kan treden, dan zijn er meer punten mogelijk.”

Speelsters van Feniks Haacht A uit promo 2 B Kelly De Wachter en Leen De Preter ontfermen zich over het E-team van Feniks. We hebben het laatste nog niet gehoord van dit gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *