logo Casalina

Werchters kwintet wilt ex-team KVC Haacht kloppen in topper

Werchters kwintet wilt ex-team KVC Haacht kloppen in topper
Vlnr Cauwelier, Asselberghs, Desiron en T1 Van Craen

KFC Werchter en KVC Haacht staan komende zondagnamiddag tegenover elkaar in de tweede speeldag van hun reeks. De rood-witgetinte thuisploeg maakt al enkele jaren kans op promotie en speelde vorig seizoen nog eindronde. De bezoekende wit-zwarten zakten de voorbije jaren los door van tweede naar vierde provinciale. Beiden kunnen absoluut bekeken worden als titelkandidaat nadat ze hun partij op de openingsspeeldag vlot wonnen.

Op de opener won KVC thuis met 6-0 van Keiberg B. KFC Werchter haalde het op zijn beurt op verplaatsing met 1-4 van Tielt-Winge B, een goede generale repetitie voor beiden.

Een nog opmerkelijker gegeven is dat vier spelers én de trainer van Werchter een verleden hebben bij KVC. T1 Kristof Van Craen, verdedigers Jan Asselberghs, Pieter Desiron, Tim Van Loock en middenvelder Pieter Jan Cauwelier hebben er een verleden. De trainer Desiron en Cauwelier maakten beginnen na KVC aan hun derde seizoen bij Werchter, Van Loock aan zijn tweede en Asselberghs aan zijn eerste.

Van Loock was er door professionele redenen niet bij op de laatste avondtraining voorafgaand deze derby. Desiron zal als toeschouwer fungeren daar hij drie maanden geleden geopereerd werd aan de enkels én in volle herstel is.

“Ik speelde er vanaf mijn twaalfde tot mijn 22ste. Ik kwam met PJ en de trainer mee van KVC. Het zal sowieso anders zijn dan op de openingsspeeldag. De tegenstand zal er zijn. Ik hoop op een zege en verwacht dat de druk een heel seizoen bij Werchter zal liggen”, wist Desiron.

Trainer Van Craen beaamde dat. Hij was tussen zijn 17de en 27ste als spelers bij KVC betrokken en trok drie seizoenen als coach naar Lierse met huidig KVC-trainer Eric Festraets, daarna kwamen ze terug naar Haacht en fungeerde Festraets zes jaar als trainer van de A-ploeg, Van Craen van het B-team. Ze staan zondagnamiddag tegenover elkaar. “We spelen tegen een jong en talentvol team met goed voetbal. Het zal een strijd op het scherpst van de snee worden. Liefst sluiten we af met een zege. Vorig jaar pakten we 69 punten, dit jaar is ons doel 70 punten. We zien wel hoe het daarna loopt”, aldus Van Craen.

“Ik heb van Festraets nooit een eerlijke kans gekregen in het eerste team van KVC. Ik had die wel verdiend, naar mijn oordeel. Ik heb een goed seizoen achter de rug. Ik wil verder teren op vorig jaar en de positieve lijn verder trekken”, aldus Cauwelier die vanaf zijn jeugd bij de zwart-witten speelde.

“Ik speelde de voorbije vijf seizoenen bij KVC. Het zal sowieso een belangrijke match worden, misschien zelfs dé belangrijkste in mijn ogen. Ik vind niet dat de druk bij ons ligt. Ik ben wel benieuwd naar het treffen. Ik wens ze het beste toe, maar dit weekend niet”, besloot Asselberghs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *