Volwassen KFC Herent pakt 6 op 6 na zege tegen Eendracht Mazenzele-Opwijk

KFC Herent (links) hield de punten thuis tegen Eendracht Mazenzele-Opwijk

Promovendus in tweede interprovinciale ofte in derde klasse a behoudt KFC Herent het maximum na een 6 op 6. Na de 1-6 op de Famkes WDM kwam de puntenwinst er thuis tegen Eendracht Mazenzele-Opwijk. In iedere helft maakten de vinnige geelhemden een doelpunt, vooral op aanvallend vlak maakten de Herentsen het verschil met hun snelheid.

Janssens (centraal) wordt gefeliciteerd met haar 1-0

In de beginfase kopte thuisspeelster Dehon twee keer naar de linkerbovenhoek op corner, uitgoalie Siccard stond er steeds. In de rebound kon Van Looveren kort nadien net niet afwerken. Kort voor de tiende minuut kon Janssens een stilstaande fase in doel binnenrommelen. Bij de viering accentueerde thuiskeeper Sinnaeve de vermoedelijke zone waarmee gescoord werd, 1-0.

Declercq glipte nog enkele keren door de mazen van het Opwijkse net, maar doelman Siccard was steeds bij de pinken. Ook Delang poogde zich door te zetten. Aan de overzijde waren Thoen en Goossens het gevaarlijkste. Thoen zocht de ruimte op en werd op corner gezocht, Goossens trapte na hoekschap naast doel. Janssens lanceerde voor Herent een afstandsschot, aan de overzijde deed Lauwers hetzelfde. Beide pogingen werden gepakt. Kort voor rust ging Dehon door naar Mazenzeels doel, maar mikte ze het leer op Siccard. Declercq besloot nog eens op de keeper.

We gingen rusten bij 1-0 en vele pittige duels op het middenveld.

De duels vonden meestal op dezelfde vierkante meter plaats

In de tweede helft volgde meer evenwichtig spel. Dehon drong nog eens door, maar daar stond opnieuw Siccard. De jonge verdedigster Docus durfde bij Herent ook al eens vooraan opduiken. Met nog 25 minuten te gaan, drong Thoen door maar daar lag Sinnaeve in de weg. Van Looveren spurtte nog eens links door maar werkte slecht af. Invaller Plamedi ging rechts door tot aan de achterlijn en zelfs even erover. Toch bereikte de bal de inlopende Declercq die in doel besloot, 2-0. Aan de overzijde ruimde Sinnaeve nog wat Opwijks gevaar op zodat de drie punten aan De Kempen bleven.

Doelpunten: 8′ Janssens (1-0), 69′ Declercq (2-0).