logo Casalina

Terugblik op FC Galmaarden die stunt in de openingsronde van de Beker van België

Terugblik op FC Galmaarden die stunt in de openingsronde van de Beker van België
De kleedkamer van FC Galmaarden

Derdeprovincialer FC Galmaarden stuntte exact een week geleden op bezoek bij eersteprovincialer Eendracht Mazenzele-Opwijk in de openingsronde van de Beker van België. Iets voor het uur stonden ze 2-1 op achterstand, maar ze gingen er alsnog met 2-3 overheen. Vandaag staat hen vanaf de tweede ronde te wachten thuis tegen KFC Diest uit derde amateur.

Iets voor het uur stonden de zwart-witten 2-1 achter, Eendracht Mazenzele-Opwijk kon erop en erover?

“Dat vond ik nu niet”, opende bezoekende coach van FC Galmaarden, Kevin Dewaer (40) uit Roosdaalse deelgemeente, Pamel. “Ik had het gevoel dat onze bank meer fris was. Onze wisselspelers waren minstens even goed als de spelers die bij ons begonnen, dat leek me bij Mazenzele-Opwijk zo niet”, aldus Dewaer die invaller Hommada na slechts twee minuten de 2-2 zag scoren. “Toegegeven in de eerste helft kwamen we op een diefje 0-1 voor, via een ongelukkige owngoal kwamen we op 1-1. In de tweede helft had ik niet het gevoel dat we weggespeeld werden. Zij hadden veel de bal, het aantal doelpogingen was evenwaardig. Ik had dit resultaat eerlijk gezegd niet verwacht. Ik ben tevreden met wat ik zag. In de tweede ronde van de Belgische beker wacht ons thuis KFC Diest uit derde amateur. Dat is een mooie extra. Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht. We zakken dan nog in de eindfase van vorige competitie naar derde en dan lever je deze puike prestatie. We zien het wel aan het einde van de rit in de competitie, dat is het voornaamste”, besloot de realistische prille veertiger die afkomstig is uit Beersel.

Dewaer is aan zijn zesde seizoen toe in de Stationsstraat, waarvan zijn tweede als T1.

Doelpunten: 41’ Schoukens (0-1), 44’ Eylenbosch (1-1 eigen doelpunt), 56’ Driouch (2-1), 68’ Hommada (2-2), 81’ Natan Rizzo (2-3).

Deze zondag is iedereen van harte welkom aan de Stationsstraat in Galmaarden, de match begint om 16 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *