logo Casalina

Tweede editie K3 RUN&FUN in Sport Vlaanderen Hofstade met 7.500 bezoekers groot succes

Tweede editie K3 RUN&FUN in Sport Vlaanderen Hofstade met 7.500 bezoekers groot succes
Op de tonen van K3 lopen in Hofstade

In het domein van Sport Vlaanderen Hofstade vond voorbije zaterdag de K3 RUN&FUN plaats, een loop- en belevingsevenement voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en hun gezin. Ze ontvingen 7.500 bezoekers, en ruim 2.700 kinderen waren van de partij om samen met de meisjes van K3 te lopen. Dit betekent een verdubbeling tegenover de eerste editie in 2021. Daarnaast konden de kinderen heel wat nieuwe sporten leren kennen via initiaties van 20 verschillende sportfederaties, en genieten van de animatie en de muziek van K3 en Baba Yega.

Met dit evenement willen Sport Vlaanderen en Studio 100 kinderen op een leuke, positieve manier laten kennismaken met sport, om hen zo ook op lange termijn te motiveren om voldoende te bewegen

Sport, muziek, animatie en plezier voor de hele familie

De K3 RUN&FUN is niet zomaar een loopevenement voor kinderen. Het is een geweldige dag vol sport, muziek, animatie en plezier voor de hele familie. Met 2.700 lopers en 7.500 aanwezigen in Sport Vlaanderen Hofstade is het sport- en belevingsevenement een groot succes. Dat is een verdubbeling tegenover de eerste editie in 2021. Kinderen tussen 5 en 12 jaar lopen er afhankelijk van hun leeftijd tussen de 200 en 1000 meter. ‘Tijdens de middag konden de kinderen genieten van een optreden van K3, ’s avonds sloot Baba Yega de sportieve hoogdag af. Er was ook een heus sportdorp, waar 20 verschillende sportfederaties leuke initiaties gaven om kinderen kennis te laten maken met heel wat nieuwe sporten.

“We kunnen het belang van voldoende bewegen en sporten op jonge leeftijd niet genoeg onderstrepen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Met de K3 RUN&FUN willen we zoveel mogelijk kinderen motiveren om te beginnen bewegen. We geven samen met hun idolen het goede voorbeeld, en proberen vanuit hun leefwereld te kijken hoe we bewegen zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken. Samen met de sportfederaties willen we de kinderen zoveel mogelijk nieuwe sporten laten uitproberen. Wie weet ontdekken zij zo hun favoriete sport en een nieuwe hobby.”

“Door met onze Studio 100-figuren beleving toe te voegen aan een groot sportevenement willen we kinderen in een vertrouwde omgeving laten kennismaken met sport, en hen tonen hoe fijn lopen wel kan zijn”, zegt Hans Bourlon, topman van Studio 100. “We zijn ervan overtuigd dat dit hen ook op lange termijn kan motiveren om voldoende te blijven bewegen.”

Wat vond K3 ervan?

“Samen sporten is echt plezant!”, zei Julia. “Ik kan niet wachten om mijn loopschoenen nog eens aan te trekken!”
“Lid zijn van K3 is al een hele sport op zich!”, vindt Marthe. “Maar daarnaast ben ik ook dol op sporten hoor!”
“Dit jaar moest ik me iets meer inhouden, maar daarom was het niet minder plezant!”, reageerde de zwangere Hanne.

Laagdrempelig

De meisjes van K3 zijn niet toevallig de boegbeelden van dit loopevenement. Ze doen vaak aan sport, zijn populair bij verschillende leeftijdsgroepen en hebben een erg diverse fanbasis. Een ticket om mee te lopen en de optredens van K3 en Baba Yega mee te pikken kost 8 euro. Organisaties die werken met kansengroepen en die zich engageerden om inschrijvingen te organiseren konden rekenen op een sterk verlaagd tarief van 2 euro. Op die manier moet elk kind die het wil de mogelijkheid krijgen om mee te komen sporten en te genieten van de muziek en animatie.

Sporters beleven meer

De K3 RUN&FUN is onderdeel van een evolutie richting meer beleving rond sport. Zo ontwikkelden Sport Vlaanderen en Studio 100 eind 2021 ook een nieuw soort gezelschapsspel. ‘Maya & Moovie vieren feest’ is een interactief bordspel met een sterk uitgebouwde digitale component, waarbij kinderen en hun (groot)ouders door leuke beweegopdrachten uit te voeren vooruitgang kunnen maken in het spel en de bijhorende app een extra laag beleving toevoegt. De investeringen in de ontwikkeling van het spel passen in de zoektocht van Sport Vlaanderen naar alternatieve, innovatieve manieren. Dit om nog meer kinderen en jongeren kansen te bieden om te sporten en te bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *