Efficiënt FC Binkom zet FC Meensel-Kiezegem opzij

Onkelinx zette eigenhandig Meensel-Kiezegem opzij

In derde provinciale D liet FC Binkom amper kansen aan de bezoekers van Meensel-Kiezegem. Vooral in de tweede helft werd de kloof uitgebouwd. Uitblinker van dienst was aanvallende kracht Thomas Onkelinx, die zelf twee doelpunten aanbracht in de 5-1-overwinning.

Het gesloten openingskwartier had weinig om het lijf, bij beide ploegen ontbrak precisie in de acties. Toch was het vooral thuisdoelman Renders die vooral onschuldige voorzetten of schotjes moest oprapen. Willekens was in dat eerste kwartier ongetwijfeld de bedrijvigste op het veld.

Op het kwartier moest Meenselkeeper Davy Vanderstukken, “Stukke” voor de vrienden; met de voet redding brengen op een schot van Onkelinx. Op het halfuur kopte Wera een corner van Vanderlinden richting doel, Baldewijns wijzigde met de kop het traject van de bal die op de deklat belandde. Meensel kwam steeds meer onder druk en kon nog één keer ontsnappen via Willekens. De thuisspeler liep vanaf eigen speelhelft iedereen eruit en haalde de achterlijn. Hij vond helaas geen medespelers voor doel. Juist voor de rust nam Onkelinx de Meenselverdediging op snelheid; “Stukke” twijfelde en kwam te traag uit zijn doel en dat liet een ervaren spits als Onkelinx niet liggen.

Binkom ging met een logische 1-0-voorsprong de rust in

Tien minuten na rust moest Stukke een achterwaartse kopslag van Onkelinx na een verre inworp van Cleynen uit zijn doel ranselen. Een minuut later lepelde de vrijstaande Baldewijns na een corner met een volley binnenkantje voet de 2-0 in de linkerwinkelhaak. Nog eens twee minuten later mocht Cleynen vanop 20 meter ongehinderd naar doel schieten. De bal gedragen door de wind viel onder de deklat van een aan de grond genagelde Stukke binnen, 3-0! Twintig minuten voor tijd mocht Onkelinx drie tegenstrevers en doelman Stukke voorbij wandelen om de 4-0 in de verste hoek binnen te leggen. Tien minuten voor affluiten kon Rhino Vancauwenbergh met een achterwaartse kopbal de eer van FC Meensel-Kiezegem alsnog redden. In het slot vonden de Binkominvallers de tijd gekomen om hun steentje bij te dragen aan deze klinkende overwinning. Duchateau leverde van op rechts een perfecte voorzet af die door de aanstormende Peeters genadeloos in doel werd gekopt.

FC Binkom, al jaren na elkaar top vijf in hun Hagelandse reeks, was een maat te groot voor FC Meensel-Kiezegem

Doelpunten: 42’ Onkelinx (1-0), 58’ Baldewijns (2-0), 60’ Cleynen (3-0), 72’ Onkelinx (4-0), 83’ Vancauwenbergh (4-1), 85’ Peeters (5-1).