Q8 tempo oil banner

 

Turnsters van I8 en I9 van Gymgroep AS laten evolutie zien op toonmoment

Turnsters van I8 en I9 van Gymgroep AS laten evolutie zien op toonmoment
Groepsfoto I8 en I9 en trainers Foto: Gymgroep A.S.

Gymgroep AS uit Holsbeek organiseerde onlangs een afsluitende training in Aarschot. Dat werd gecombineerd met toonmoment voor de ouders in hun nieuwe wedstrijdpakjes waarmee ze dit jaar jammer genoeg niet konden pronken op wedstrijden en turnshows. Het waren de meisjes van de groepen I8 en I9, het tweede en derde leerjaar die hun kunstjes lieten bewonderen.

Gymgroep A.S, dat staat voor Allemaal Samen, is gevestigd in Holsbeek en heeft turngroepen in Herent, Wijgmaal, Holsbeek zelf, Aarschot en Wezemaal-Rotselaar.

Onder leiding van trainsters Ymke Stroombergen en Kristien Meulemans lieten de jonge turnsters zien wat ze het voorbije jaar hadden geleerd.

“We hadden geluk vij de kindjes jonger dan twaalf tijdens de coronaperiode. Elke week trainden ze in de zaal, de wedstrijden vielen weg. Het competitieve ontbrak, dat is wel lastig voor kinderen die dit verwachten. Dat werd deels opgelost door een testmoment in nieuwe wedstrijdoutfit, die ze jammer genoeg amper konden dragen. Ze konden ze aan hun ouders laten zien wat ze de voorbije periode allemaal hadden bijgeleerd”, wist trainster Kristien Meulemans uit Wezemaal. “De ingesteldheid was dezelfde als voor een wedstrijd, het was nu wel één toonmoment in plaats van vier verschillende wedstrijden op de toestellen zijnde de sprong, brug, balk en grond. Dat bracht flink wat zenuwen voor de meisjes met zich mee, de adrenaline was meer dan aanwezig.”

De I7 had trouwens een soortgelijk toonmoment maar kleinschaliger.

Nu volgt een maandje vakantie in juli, vanaf augustus wordt er weer van start gegaan met vier à vijf trainingen per week, deze nemen telkens drie uur in beslag. Daarna volgt er een intensieve trainingsweek, dat betekent een hele dagen trainen, en wel van 9 tot en met 13 augustus. Enkele gymnasten die streven naar topsport, die dromen om ooit in de topsportschool te geraken. Deze meisjes worden opgevolgd door de Gymnastiek Federatie door middel van controletrainingen die vier keer per jaar plaatsvinden.

Indien je meer wilt te weten komen over Gymgroep AS of je bij hen wilt voegen, dan vind je hier meer informatie.

Geef een reactie