logo Casalina

Ontdek de WK hellingen op de Vlaams-Brabant Cycling Vlaanderen Classic

Ontdek de WK hellingen op de Vlaams-Brabant Cycling Vlaanderen Classic
Vlaams-Brabant Cycling Classis

De Vlaams-Brabant Cycling Classic vindt op zaterdag 10 juli plaats, dat is een recreatieve fietstocht die volledig in het teken staat van het WK wielrennen 2021. Het traject tussen Overijse en Leuven wordt beschouwd als een typisch Flandrienparcours. Al de bekende hellingen, zoals de Césarsberg, beter bekend als de Keizersberg, De Wijnpers, Smeysberg, Moskesstraat en de Bekestraat komen aan bod in de verschillende tochten zodat ook de recreatieve fietser feeling krijgt met de zware hellingen van het WK-parcours.

In het verleden werd vaak uitgeweken naar het Hageland, hoe langer de afstand hoe dieper deze streek in. Nu wordt koers gezet naar de Druivenstreek vanuit het Leuvense.

Voor de langste tocht, de cyclo 120 km, vindt de start tussen zeven en tien uur plaats op zaterdag 10 juli aan het Wielercentrum Vlaams-Brabant in de Hertogstraat 203 in Leuvense deelgemeente, Heverlee. Voor de Cyclo negentig kilometer vindt de start plaats tussen zeven en elf uur, voor de afstand over zeventig kilometer en over vijfenveertig kilometer steeds tussen acht en twaalf uur. De familietocht tenslotten met een lengte van vijfentwintig kilometer start tussen tien en veertien uur.

Door de huidige coronamaatregelen is vooraf inschrijven nog steeds verplicht dat kan hier.

Alle info over de ritten en hellingen vind je op http://www.vlaamsbrabantcyclingclassic.be/home.html
De start is dus aan het Wielercentrum Vlaams-Brabant, Hertogstraat 203, Heverlee. Iedere deelnemer krijgt bovendien een gratis WK-aandenken met zich mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *