logo Casalina

Tafeltennisclub Sukarti Tienen A stunt en promoveert naar derde nationale

Tafeltennisclub Sukarti Tienen A stunt en promoveert naar derde nationale
Hamme (l) en Sukarti Tienen met vlnr Borris Coenen, Kevin Machiels, Raf Hermans en Joos Maessen

Tafeltennisclub Sukarti Tienen A speelde vijf seizoen geleden nog in tweede provinciale. Onder impuls van Borris Coenen en Kevin Machiels werd er kampioen gespeeld en werd de stap naar eerste gezet. Corona of geen corona, maar ondertussen staan de blauw-zwarten in derde nationale te blinken.

Na hun kampioenenjaar werd in eerste provinciale jong talent ontwikkeld

Raf Hermans groeide door naar de A – ploeg en dankzij die versterking werd er opnieuw gepromoveerd, deze keer naar landelijke. De drie voorbije seizoenen schuimden ze heel Vlaanderen door in de landelijke afdeling. Joos Maessen kwam over van PW Diest om rustig te kunnen mee draaien in deze reeks. Ondertussen zijn de vier leden van het team uitgegroeid tot sterke B-spelers. Ook Metin Aslan toonde als C-speler regelmatig zijn klasse als invaller. Komend seizoen zal ook hij meer kansen krijgen in het A-team.

Het voorbije seizoen deed Sukarti A plots opnieuw mee voor de prijzen

Hoeselt bleek net te sterk in de competitie, maar in de latere eindronde voor de tweedes werd er sterk gepresteerd tegen Mechelen en Hamme (zie foto). Het voorbije weekend kwam het verlossende telefoontje binnen. Dankzij hun sterke eindronde mag Sukarti A zich voor de eerste keer in de geschiedenis opmaken voor de nationale reeksen.

Tot nu toe vonden de thuismatchen plaats in school de PISO, maar in de nationale reeksen zijn goede douches verplicht. De school wilde hier (nog) niets aan doen, dus de club zocht en vond een oplossing. Volgend seizoen speelt de A-ploeg hun thuismathen op de Grand Slam. De provinciale ploegen blijven wel in de PISO spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *